Anže Pikon drugi na mednarodni regati v Bratislavi

0
80

Mladi sprinterji na mirnih vodah so ta konec tedna tekmovali na mednarodni regati v Bratislavi, ki je privabila tekmovalce in tekmovalke iz 17 držav, ki so se v treh tekmovalnih dneh pomerili v več kot 250 tekmah. Z drugim mestom na 200 metrov se je izkazal Anže Pikon.

Kajakaš bohinjskega kluba Anže Pikon je odlično veslal na mednarodni regati v Bratislavi in v konkurenci kajakašev do 23 let na 200-metrski razdalji zasedel drugo mesto, boljši je bil le predstavnik Cipra Stefan Kleanthous.Na tretje mesto se je uvrstil Turek Emircan Ayakli. Na isti razdalji se je Jakob Stojanović uvrstil v finale B, kjer je bil tretji (skupno 12.).

V mladinskem finalu A kajakašev na 200 metrov je bil uspešen tudi Andrej Korošec, ki je priveslal do šestega mesta. Zmagal je Švicar Luca Lauper, drugi je bil Slovak Mate Lepi, tretji pa Nemec Julius Geisen. Na isti razdalji so nastopili še Santiago Leban Parada, Vid Černe in Gašper Manfreda, ki pa niso prišli do zadnje faze tekmovanja. Enako usodo so imeli tudi mlajši mladinci Gregor Gašperin, Filip Palijan, Tilen Ivančič in Anej Čušin.

V konkurenci mlajših mladink na 200 metrov so v polfinalu obstale Eva Plesničar, Hana Bedrnjak in Eleonore Pogačnik, Zala Jakulin pa je obstala v kvalifikacijski fazi.

V preizkušnji na 5000 metrov je med mlajšimi člani veslal Tit Faletič in se uvrstil na osmo mesto, med mladinci pa so nastopili štirje slovenski kajakaši. Santiago Leban Parada je bil deseti, Jure Kragelj 17., Andrej Korošec 18.,Vid Černe pa 22.

Na 1000 metrov je mladinec Jure Kragelj v finalu A osvojil deveto mesto. V polfinalu je veslal tudi Santiago Leban Parada, a z devetim časom ni prišel do zadnje faze tekmovanja. Že pred polfinalom sta iz tekmovanja izpadla Gašper Manfreda in Vid Černe, kakor tudi mlajši mladinci Gregor Gašperin, Filip Palijan in Anej Čušin. Med mlajšimi mladinkami je bila Hana Bedrnjak v finalu B sedma, Eleonoe Pogačnik pa se je poslovila v polfinalu, kjer je imela deveti rezultat skupine. Med mlajšimi člani do 23 let sta na 1000 metrov v finalu B veslala Tit Faletič in Anže Pikon, prvi je bil v B finalu najhitrejši, Pikon pa deveti. V kajakaškem dvojcu na 1000 metrov med mlajšimi mladinkami sta bili Zala Jakulin in Eva Plesničar sedmi, v moškem dvojcu na tej razdalji med mlajšimi mladinci pa sta bila Anej Čušin in Tilen Ivančič četrta v finalu B. Gregor Gašperin in Filip Palijan sta obstala v polfinalu.

Nedeljski del tekmovanj je bil namenjen 500-metrskim preizkušnjam. Med kajakaši do 23 leta je bil Tit Faletič drugi v finalu B, AnžePikon pa četrti, medtem ko je Jakob Stojanović nastope zaključil v polfinalu. V polfinalu sta obstala tudi mladinca Andrej Korošec in Jure Kragelj, Gašper Manfreda, Vid Černe in Santiago Leban Parada pa že v prvi fazi tekmovanja. Enako je bilo tudi z mlajšimi mladinci Filipom Palijanom, Tilnom Ivančičem, Gregorjem Gašperinom in Anejem Čušinom. Med mlajšimi mladinkami je bila Eva Plesničar osma v finalu B, Eleonore Pogačnik in Zala Jakulin sta obstali v polfinalu, Hana Bedrnjak pa v kvalifikacijah.

Gregor Gašperin – Filip Palijan in Anej Čušin – Tilen Ivančič so nastopili v kajakaškem dvojcu na 500 metrov med mlajšimi mladinci in prišli do polfinala, kamor sta se med ženskimi dvojci v starostni skupini mlajših mladink prebili Zala Jakulin in Eva Plesničar. Hana Bedrnjak in Eleonore Pogačnik sta v tej tekmi nastope zaključili po prvi fazi. V kvalifikacijah sta se v konkurenci mlajših članov v K2 500 m poslovila tudi Tit Faletič in Jakob Stojanović.

Čisto na koncu so se na progo podali še kajakaški četverci med mlajšimi mladinci in mlajšimi mladinkami. Eva Plesničar, Zala Jakulin, Hana Bedrnjak in Eleonore Pogačnik so bile pete, Gregor Gašperin, Tilen Ivančič, Anej Čušin in Filip Palijan pa osmi v svoji kategoriji.

REZULTATI: https://regatta.canoe.sk/race/time-schedule/