Niko Testen tretji na evropskem pokalu v Meranu

0
62

Merano je ta konec tedna gostil mednarodni tekmi v slalomu na divjih vodah, nedeljska je štela za točke ICF in ECA evropski pokal v slalomu na divjih vodah. Kajakaš Niko Testen je bil tretji, v finalu pa so veslali še Ula Skok, Juš Javornik, Andrej Jeklin, Asja Jug in Jan Ločnikar.

Primorski kajakaš Niko Testen je odlično nastopil na mednarodni tekmi v slalomu na divjih vodah v Meranu, kjer je v finalu osvojil tretje mesto, zmaga pa mu je ušla za devet desetink. Najhitrejši je bil Italijan Marcello Beda, na drugo mesto pa se je uvrstil njegov rojak Mattia Poletto. V finalu je veslal še Jan Ločnikar in se uvrstil na šesto mesto. V prvi vožnji dneva so obstali Enej Grm kot 18., Atej Zobec Urbančič, ki je bil 21., pa 23. Domen Bregar, 25. Gašper Vinkovič, 26. Tjaš Velikonja, 29. Rok Velišček in Ulan Valant kot 39.

V finalu kajakašic je nastopila Ula Skok, ki se vrača po lanski poškodbi rame. Mlada kajakašica tacenskega kluba je zasedla osmo mesto. Zmagala je Italijanka Agata Spagnol, druga je bila Carolin Celina Schaller, prav tako iz Italije, tretja pa Čehinja Martina Satkova. Neja Velišček je bila v kvalifikacijah 14., Lara Grm 18., Ksenija Turk pa 21.

V finalu sta veslala tudi dva kanuista, in sicer Juš Javornik in Andrej Jeklin. Javornik je tekmovanje končal na šestem mestu, Jeklin pa na devetem. Zmagal je Italijan Roberto Colazingari, pred Nemcem Benjaminom Kiesom in še enim Italijanom Eliom Maiuttom. Adam Križaj, ki je bil enajsti, in Gaber Ferlin kot 14. sta žal obstala izven finala.

Predstavnico smo imeli tudi v kanuju. Asja Jug je na evropskem pokalu osvojila peto mesto. Zmagala je Čehinja Martina Satkova, pred dvema Nemkama Kimberley Rappe in Mariso Kaup.

Rezultati: https://siwidata.com/canoelive/#/splash/icf/meran2023