Anže Pikon najhitrejši v kvalifikacijah mlajših članov na 200 metrov

0
184

Drugi dan evropskega prvenstva v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane v Bratislavi smo videli tri slovenske nastope. Z najboljšim časom kvalifikacij na 200 metrov se je v finale uvrstil Anže Pikon, do finala A je na 500 metrov prišel Matevž Manfreda, Jure Kragelj pa bo na 500 metrov veslal v finalu B.

Bohinjski kajakaš Anže Pikon je odlično opravil s prvim posamičnim nastopom na evropskem prvenstvu v Bratislavi. V petek popoldne se je podal v kvalifikacije kajakašev do 23 let na 200 metrov in ciljno črte svoje kvalifikacijske skupine prečkal kot prvi, kar je pomenilo, da si je zagotovil neposredno napredovanje v nedeljski finale A na najkrajši razdalji. Direktno v finale so namreč napredovali le zmagovalci kvalifikacijskih skupin. Pikon je imel v cilju nekaj manj kot pol sekunde prednosti pred Špancem Sergiom de la Peno. V razvrstitvi vseh časov predtekmovanja kajakašev na 200 metrov je bil Pikon na vrhu razpredelnice.

V finalu A kajakašev do 23 let na 500-metrski razdalji bomo spremljali Matevža Manfredo, ki si je napredovanje priveslal z najboljšim časom polfinalne skupine. Od najbližjega zasledovalca Giacoma Combija je bil hitrejši za malo več kot pol sekunde.

V polfinalu mladincev na 500 metrov pa je veslal Jure Kragelj. Primorec, ki si je v četrtek zagotovil neposredno napredovanje v sobotni finale A na 1000 metrov, je v polfinalni skupini na 500 metrov v cilj prišel kot šesti, tako da je ujel napredovanje v finale B na 500 metrov.

V soboto zjutraj (9.14) bo Jure Kragelj tekmoval v finalu A mladincev na 1000 metrov, popoldne ob 16.30 pa polfinalna tekma čaka Matevža Manfredo in Anžeta Pikona, ki se bosta borila za finale A med kajakaškimi dvojci mlajših članov na 500 metrov.

 

SPLETNI PRENOS: https://www.youtube.com/CanoeEurope REZULTATI: https://timetable.europecanoeevents.com/index.php?gmt=2&gmt2=-120 SPLETNA STRAN: https://bratislava2024.canoe.sk/ INSTAGRAM: https://www.instagram.com/slovakcanoesprint/ FACEBOOK: https://www.facebook.com/canoeslovakia/