Mladinec Jure Kragelj 9. na EP v Bratislavi, Manfreda – Pikon zanesljivo v finale A

0
122

Tretji tekmovalni dan evropskega prvenstva v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane v Bratislavi je prinesel prve finalne preizkušnje. Mladinec Jure Kragelj je nastopil v finalu kajakašev na 1000 metrov in bil deveti. Matevž Manfreda in Anže Pikon sta brez težav prišla v finale A v K2 na 500 metrov.

Mladi kajakaš Soških elektrarn Jure Kragelj je bil prvi slovenski finalist letošnjega prvenstva stare celine v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane, ki ta teden poteka na Slovaškem. Na obrobju Bratislave je nastopil v finalu mladincev na 1000 metrov in osvojil deveto mesto. V cilj kilometrske razdalje je prišel z nekaj manj kot 16 sekundami zaostanka za zmagovalcem in novim mladinskim evropskim prvakom na tej razdalji Poljakom Alexom Boruckim. Slednji je progo preveslal v 3:37,023. Na drugo mesto se je z zaostankom 2,040 sekunde uvrstil Madžar Attila Mertz, tretji pa je bil Nemec Lukas Drossart, ki je zaostal za 2,717 sekunde.

V popoldanskem sporedu prvenstva, ki ga zaznamujejo zahtevni tekmovalni pogoji pod žogočim soncem in ob visokih temperaturah, sta v polfinalu moških kajakaških dvojcev na 500 metrov med mlajšimi člani nastopila Matevž Manfreda in Anže Pikon. Primorsko-gorenjski dvojec, ki skupaj na največjih tekmovanjih vesla drugo sezono, je svojo nalogo v polfinalni skupini opravil z odliko. S progo sta opravila v minuti, 29 sekundah in 444 tisočinkah, kar je bil najboljši čas prve polfinalne skupine. S tem sta se brez težav uvrstila v nedeljski finale A na 500-metrski razdalji. Med vsemi polfinalisti v tej disciplini sta imela tretji čas, hitrejša sta bila poljski in francoski dvojec. Iz prve polfinalne skupine sta poleg slovenskega čolna v finale A napredovali še posadki Ukrajine in Italije.

V nedeljo bodo na evropskem prvenstvu v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane na sporedu finalne tekme na 500 in 200 metrov. V finalu A kajakašev do 23 let na 200 metrov bo veslal Anže Pikon, na 500 metrov se bo v boj za kolajno podal Matevž Manfreda, Pikon in Manfreda bosta veslala v finalu A K2 na 500 metrov, Jure Kragelj pa bo veslal v finalu B mladincev na 500 metrov.

SPLETNI PRENOS: https://www.youtube.com/CanoeEurope

REZULTATI:

https://timetable.europecanoeevents.com/index.php?gmt=2&gmt2=-120

SPLETNA STRAN: https://bratislava2024.canoe.sk/

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/slovakcanoesprint/

FACEBOOK: https://www.facebook.com/canoeslovakia/