Apollonio in Klobučar v Pieštanih na 1000 metrov druga.

0
577

Sprinterja na mirnih vodah Alan Apollonio in Matic Klobučar sta tudi drugi dan močne mednarodne tekme na Slovaškem veslala zelo dobro. Po petkovi zmagi na 500 metrov sta si zmagovalne stopničke priveslala tudi na 1000-metrski razdalji, kjer sta osvojila drugo mesto. V finalu sta veslala še Jani Jarc in Simon Blaževič.

Kajakaša Alan Apollonio in Matic Klobučar v slovaških Pieštanih nadaljujeta z odličnimi nastopi v letošnji sezoni. Na izjemno močni mednarodni tekmi mladih sprinterjev na mirnih vodah sta se še drugič v dveh dneh veselila uvrstitve na zmagovalne stopničke. Na 1000-metrski razdalji sta bila druga, za zmagovalno posadko Tobias Walz – Maximillian Zenker iz Nemčije pa sta zaostala le za sekundo. Tudi tretje mesto je pripadlo nemškemu dvojcu Max Lemke – Marc Poth.

V finalu mlajših članov na 1000 metrov je veslal Simon Blaževič, ki je na koncu zasedel sedmo mesto. Prvo in drugo mesto sta si priveslala slovaška tekmovalca Matej Michalek in Marek Krajčovič, tretji pa je bil Srb Dragan Hancevski. V finalu na isti razdalji je veslal tudi mladinec Jani Jarc, ki je s petnajstsekundnim zaostankom za zmagovalcem osvojil osmo mesto. Zmagal je Avstrijec Christoph Kornfeind, drugi je bil Nemec Marius Radow, tretji pa Kanadčan Marshall Hughes. Mlajši mladinec Rok Šmit je v polfinalni skupini zasedel četrto mesto in za las zgrešil uvrstitev v finale.

V nedeljo bodo tekmovalci nastopili še na 200-metrski razdalji.