Artelj s petim časom v polfinale

0
553

Krakov, 19. avgusta (STA) – Drugi dan evropskega prvenstva v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane v Krakovu so zaznamovale kvalifikacije kajakašev in dvojcev. Med člani slovenske odprave se je tokrat najbolj izkazal kajakaš Simon Artelj, ki se je v nedeljski polfinale med mladinci uvrstil s petim časom. Med mlajšimi člani v K-1 so si polfinale priveslali vsi trije slovenski predstavniki – Jure Meglič je bil 12., Žiga Ovčak 22., Marko Albreht pa 31.


Edini slovenski dvojec v starejši konkurenci Nejc Višnar/Urban Jarc je že končal tekmovanje, saj sta bila člana KKK Ljubljana v kvalifikacijah 17. med 19 posadkami.


Dobro se je odrezal mladi del kajakaške sekcije. Poleg Artlja sta se v nedeljski del tekmovanja prebila tudi Gregor Brovinsky z 20. in Matic Terčelj z 31. časom. V mladinski konkurenci discipline C-2 so imeli slovenski tekmovalci najmanj uspeha, saj se nobenemu izmed dveh čolnov ni uspelo prebiti v polfinale. Blaž Oven in Jure Jaklič sta kvalifikacije končala kot 19., Jure in Anže Janežič pa kot zadnja, 21.


V soboto bodo na 320 metrov dolgi progi na reki Vistuli izpeljali moštvene vožnje, v nedeljo pa bodo po polfinalih na vrsti še končne odločitve v posamičnih preizkušnjah.


Več informacij na: http://slalom.pzkaj.pl