Kajakašem četrto mesto

0
543

Krakov, 20. avgusta (STA) – Na evropskem prvenstvu v Krakovu, kjer se te dni za kolajne evropskega prvenstva v slalomu na divjih vodah merijo mladinci in mlajši člani, so bile danes na sporedu končne odločitve v moštvenih vožnjah. Slovenska odprava je na Poljskem zaenkrat še brez odličja, saj se je danes na reki Vistuli še najbolj izkazala ekipa kajakašev, ki je med mlajšimi člani brez kazenskih sekund pristala na četrtem mestu. Marko Albreht, Žiga Ovčak in Jure Meglič pa so bili kljub vsemu kar daleč od kolajne, saj so za tretjimi Čehi zaostali dobre štiri sekunde. Zlato so si priveslali Poljaki, srebro pa Italijani.
 
Med mlajšimi člani so drugo najboljšo uvrstitev dosegli kanuisti Marko Mihelič, Aljaž Kulovec in Jošt Zakrajšek, ki so bili med devetimi državami na sedmem mestu. Zmagali so Poljaki pred Nemci in Britanci. Sedma je bila tudi ekipa dvojcev v postavi Nejc Višnar/Urban Jarc, Jure Jaklič/Blaž Oven in Anže/Jure Janežič, vendar je nastopilo le sedem posadk. Najbolje so se odrezali domačini. Podobno usodo so doživele kajakašice, saj so Nina Mozetič, Kaja Puhan in Nina Mihelič tekmovanje končale na zadnjem, 11. mestu. Prve so bile Nemke, druge Slovakinje in tretje Francozinje.


V mladinski konkurenci so izstopali kajakaši Gregor Brovinsky, Matic Terčelj in Simon Artelj, saj so dosegli peto mesto, za kolajno pa so zaostali šest sekund. Zlata so se veselili Francozi, srebra Čehi, brona pa Nemci. Kanuisti Benjamin Savšek, Jernej Zupan in Marcel Zver so svojo nalogo opravili malce slabše in pristali na osmem mestu, do evropskega naslova pa so prišli Francozi. Na stopničkah so jim družbo delali še Poljaki in Nemci. Tako kot njihove starejše reprezentančne kolegice so tudi Nika Mozetič, Katja Svoljšak in Urša Kragelj končale prav na repu – bile so šeste. Prva tri mesta so si razdelile Nemke, Poljakinje in Francozinje. Med dvojci v tej konkurenci Slovenija ni nastopila, najbolj veseli pa so bili v nemškem taboru.
 
V nedeljo so na sporedu še polfinalne in finalne vožnje v posamičnih preizkušnjah.


Več informacij na: http://slalom.pzkaj.pl