Artelj za konec MSP peti

0
433

Salzburg, 04. julija (STA) – S posamičnimi tekmami kajakašev in kanuistov na divjih vodah se je v avstrijskem Loferju končalo svetovno mladinsko prvenstvo v slalomu. Zadnji dan tekmovanja se je najbolje odrezal Simon Artelj, ki je med kajakaši zasedel peto mesto. Druga dva slovenska tekmovalca, ki sta se prebila v polfinale, Gregor Brovinsky in Matic Lesjak se nista uspela prebiti med najboljših deset, ki so nastopili v finalu. Tja pa se je uvrstila Nika Mozetič, ki je med kajakašicami osvojila končno deveto mesto. Kaja Puhan je bila 14.


Pred tem tekmovanjem se je največ pričakovalo od kanuistov, ki so že večkrat presenetili z dobrimi rezultati, toda tokrat se nobenemu ni uspelo uvrstiti v finale. Benjaminu Savšku se je nastop med finalno deseterico izmuznil za dobrih šest desetink sekunde, tako da je na koncu pristal na 12. mestu, drugi slovenski polfinalist Aljaž Kulovec pa je bil 15.


“Na splošno sem z nastopi v Loferju kar zadovoljen, dejstvo pa je, da smo malce več pričakovali od kanuistov, saj sta tako Savšek kot Kulovec sposobna uvrstitve v finale. Savšek je sicer naredil kar tri dotike, s čimer pač ne moreš računati na najvišja mesta, Kulovcu pa čoln ni stekel. Drugi naši tekmovalci so svoje naloge opravili zelo dobro, predvsem Mozetičeva in Artelj, konec koncev pa moramo biti zadovoljni tudi z nastopoma obeh dvojcev, ki sta včerajšnje kvalifikacije končala med prvih 15,” je nastop slovenske mladinske vrste ocenil glavni trener Uroš Polajnar.