Mladi kajakaši šesti na MSP

0
548

Salzburg, 03. julija (STA) – V avstrijskem Loferju se je s kvalifikacijami v posameznih kategorijah in odločilnimi boji v ekipnih vožnjah začelo mladinsko svetovno slalomsko prvenstvo v kajaku in kanuju na divjih vodah. Tudi Slovenci so prvi dan v ekipnih bojih želeli poseči visoko, toda do medalje niso mogli. Najvišje so prišli kajakaši Gregor Brovinsky, Simon Artelj in Matic Terčelj, ki so zasedli šesto mesto. Zmagali so Francozi pred Nemci in Čehi.


Kanuisti so v postavi Benjamin Savšek, Aljaž Kulovec in Marcel Zver v moštveni tekmi zasedli sedmo mesto, slavili so Čehi pred Slovaki in Nemci. Enako uvrstitev je uspelo doseči tudi kajakašicam Niki Mozetič, Urši Kragelj in Kaji Puhan. V tej konkurenci je bila najboljša Nemčija pred Češko in Veliko Britanijo.


V kvalifikacijah za nedeljske posamične tekme so se izmed 11 slovenskih čolnov že poslovili štirje čolni, saj sta bila kanuistična dvojca Jure Jaklič in Blaž Oven ter Anže in Jure Janežič s 14. oziroma 15. mestom prepočasna za polfinale, poleg njih pa sta izpadla še kajakašica Kragljeva (33.) in kanuist Zver (34.). Zato pa sta v C-1 veliko bolje odpeljala Savšek in Kulovec, ki sta zasedla šesto in 12. mesto. V moškem K-1 so se v polfinale prebili vsi trije Slovenci, Artelj je bil 18., Terčelj 33., Brovinsky pa 38., v ženskem kajaku pa sta v polfinale napredovali Mozetičeva (12.) in Puhanova (17.).


“Bolj ali manj je vse potekalo po pričakovanjih, le kajakašicam se je že v prvi vožnji moštvene tekme vse porušilo. Tudi dvojca, ki sta izpadla, sta odpeljala po svojih močeh, tako kot tudi kanuisti, malce več pa smo pričakovali od kajakašev, saj je bilo preveč majhnih napak, izjema je le Artelj, ki je odveslal solidno. V nedeljo bo treba še veliko delati, predvsem pa odpraviti te napake, ki so se nam pripetile v današnjih vožnjah,” je sobotne nastope ocenil glavni trener mladinske ekipe Uroš Polajnar.


Prihodnje mladinsko svetovno prvenstvo bo leta 2006 v Solkanu.


– moštvene tekme:
– mladinci:
– K-1:
1. Francija                                         239,9
2. Nemčija                                         241,7
3. Češka                                           245,2
..
6. Slovenija                                      261,7
(Brovinsky, Artelj, Terčelj)
– C-1:
1. Češka                                           255,7
2. Slovaška                                      264,5
3. Nemčija                                        268,3
..
7. Slovenija                                &n