Benjamin Savšek bronast v Pragi

0
596

S finalnimi vožnjami kanuistk in kanuistov se je v Pragi zaključila prva tekma za svetovni pokal v slalomu na divjih vodah v letošnji sezoni. Za veselje v slovenski ekipi je poskrbel Benjamin Savšek, ki je priveslal do brona, Alja Kozorog pa je bila 14.

V nedeljskem delu tekme za svetovni pokal v Pragi smo imeli tokrat le dva predstavnika, saj so bile kvalifikacije usodne za Luko Božiča, Nejca Polenčiča in Leo Novak. Za nov uspeh na brzicah Vltave je poskrbel Benjamin Savšek. Član tacenskega kluba je lani tu postal evropski prvak, na tej progi pa je bil na stopničkah tudi na preteklih tekmah svetovnega pokala in na svetovnem prvenstvu.

V tokratnem finalu, ki je postregel s precej preobrati, po nastopu je bil Hrvat Matija Marinić zaradi prehitrega starta namreč diskvalificiran, Britanec Adam Burgess pa je prejel 50 kazenskih sekund, je Savšek osvojil bronasto kolajno. Pred njim sta bila le Čeh Lukaš Rohan, ki je na domači progi prišel do sploh prve kolajne na tekmah svetovnega pokala, drugi pa je bil izkušeni Britanec in trikratni olimpijski podprvak David Florence.

Po novem uspehu se je Savšku pod zaščitno masko razumljivo smejalo: “Nisem si mislil, da bom prišel do tretjega mesta. Rezultatsko sem res zadovoljen, da sem danes uspel priveslati do kolajne, hkrati pa nisem zadovoljen s spodnjim delom proge, kjer sem na predzadnjih vratih naredil dotik. Zaradi slabšega spodnjega dela je nekaj grenkega priokusa, sem pa vesel, da sem se uvrstil v finale in imel možnost boja za najvišja mesta in na koncu ostati na tretjem mestu.”

V ženskem kanuju je Alja Kozorog v petek za las ujela polfinale, kjer pa je danes prikazala dobro vožnjo in na tehnično zahtevni progi osvojila končno 14. mesto. “Vožnja je bila kar dobra. Z njo sem zadovoljna, a v zadnji četrtini proge mi je zmanjkalo do cilja, saj je zelo dolga pot. Na tem delu imam še kar nekaj rezerve in v prihodnje bom delala na tem. Na progi si želel imeti vse pod nadzorom, a se je bilo potrebno stalno prilagajati. Proga je bila zahtevna, sploh za kanuistke,” je Alja Kozorog povedala po nastopu.

Z odlično finalno vožnjo se je na prvo mesto zavihtela Avstralka Jessica Fox, druga je bila Nemka Andrea Herzog, tretja pa Čehinja Tereza Fišerova.

Prihodnji konec tedna bo druga tekma za svetovni pokal v slalomu na divjih vodah potekala v Nemčiji, natančneje v Markkleebergu.