Benjamin Savšek je na tekmi v Markkleebergu zasedel 9. mesto.

0
223

Trojica slovenskih reprezentantov v slalomu na divjih vodah se je ta konec tedna mudila na tekmi za točke ICF v Nemčiji. Na progi v Markklebeergu so tekmovali kajakaša Peter Kauzer in Simon Brus ter kanuist Benjamin Savšek. Slednji je bil tudi edini slovenski finalist. Na koncu je zasedel deveto mesto.

Po prepričljivi zmagi na prvi tekmi za točke ICF na evropskih tleh pretekli konec tedna v Solkanu, se je ljubljanski kanuist Benjamin Savšek odpravil še v Nemčijo. Na izjemno močni mednarodni tekmi, ki so se je udeležili slalomisti in slalomistke iz devetnajstih držav, se je v sobotnem delu tekmovanja brez težav uvrstil v nedeljski polfinale. V polfinalu je dosegel tretji čas in zanesljivo mesto med finalisti. Žal pa se mu je odločila vožnja nekoliko ponesrečila. Na progi je naredil dotik, pa tudi sicer vožnja ni bila najhitrejša, saj je v cilj priveslal s precejšnjim zaostankom in bil na koncu deveti. Z veliko prednostjo več kot treh sekund je zmagal Nemec Sideris Tasiadis, drugi je bil njegov rojak Franz Anton, tretje mesto pa je osvojil Čeh Martin Riha.

V polfinalu pa sta s svojimi nastopi končala oba slovenska kajakaša. Peter Kauzer je po hudi poškodbi, ki mu je vzela več kot pol leta resnih treningov, tokrat nastopil na drugi tekmi v zadnjih desetih mesecih. Na progi je prejel štiri kazenske sekunde, kar ga je uvrstilo na 15. mesto. Z vožnjo brez dotikov bi si zanesljivo zagotovil mesto med deseterico najboljših. Dve mesti slabše, na 17. mestu, pa je tekmovanje končal Simon Brus. Tako kot v kvalifikacijah Celjan na progi ni naredil napak, ki bi mu prinesle dodatne kazenske sekunde, a je za napredovanje veslal prepočasi. Zmagal je Čeh Jiri Prskavec, na drugo in tretje mesto pa sta se uvrstila Nemca Alexander Grimm in Fabian Schweikert.

Rezultati: http://canoeliveresults.com/event/2015/markkleeberg-leipzig-icf-world-ranking-race.php