V Tacnu sezono 2015 odprli tudi najmlajši.

0
593

Še preden so se po slalomski progi v Tacnu spustili člani in mladinci, so le nekaj metrov stran – v kanalu – tekmovali tudi najmlajši slalomisti in slalomistke.  Nastopili so v treh starostnih kategorijah, tekme pa so se udeležili predstavniki šestih slovenskih klubov in nekaj mladih slalomistov iz Bosne in Hercegovine.

V kategoriji starejših dečkov med kajakaši se je s progo najbolje spopadel Lan Tominc iz KKK Nivo Celje, za njim se je uvrstil Klemen Kavzar iz BD Steklarna Hrastnik, tretji pa je bil predstavnik KKK Tacen Lenart Burgar. Tudi med kajakašicami v tej starostni kategoriji je zmaga odšla v Celje po zaslugi Zale Zanoškar. Druga je bila Manca Gosenca iz KKK Ljubljana, tretja pa Živa Brglez iz Hrastnika. Med dvojci v kategoriji starejših dečkov sta tokrat nastopila le Maj in Vid Oštrbenk iz KKK Čatež. Vid Oštrbenk je bil najboljši tudi med kanuisti enosedi. Drugo mesto je zasedel Nik Gerčer (KKK Ljubljana), tretje pa Jaka Bernat (KKK Tacen).

V konkurenci mlajših dečkov se je zmage med kajakaši veselil Lenart Laportnik iz Tacna, drugo in tretje mesto pa sta si priveslala kajakaška KKK Nivo Celje Jan Ločnikar in Lovro Petek. Najboljša kajakašica v tacenskem kanalu je bila Helena Domanjko (KKK Ljubljana), druga je bila Celjanka Maša Rebernik, tretja pa Hana Ilijaš (KKK Čatež). Nastopali so tudi najmlajši. Domen Bregar (KKK Tacen) je bil najboljši kajakaš med cicibani, Tin Kos (BD Steklarna Hrastnik) je bil drugi, Tjaš Kupsch (KKK Ljubljana) pa tretji. Naja Pinterič (KKK Čatež), Brina Zupan in Gaja Bitenc (obe KK Simon) so nastopile med cicibankami.

 

Rezultati uvodne tekme sezone v Tacnu so na voljo tukaj.