Savšek peti v kvalifikacijah ICF tekme v Markkleebergu, v polfinalu tudi Brus in Kauzer.

0
428

Ta konec tedna v nemškem Markkleebergu, ki bo ob koncu maja gostil člansko evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah, poteka izredno močna mednarodna tekma za točke ICF. Tekme so se udeležili tudi slovenski predstavniki, ki so si zagotovili napredovanje v polfinale in bodo tako nastopili tudi v nedeljskem delu tekmovanja. Benjamin Savšek je bil med kanuisti v kvalifikacijah peti, Simon Brus je bil med kajakaši dvajseti, Peter Kauzer pa petindvajseti.

Številni slalomisti na divjih vodah se ta konec tedna mudijo v Nemčiji, kjer nastopajo na tekmovanju za točke ICF. Tekmo v Markkleebergu so namreč izkoristili za trening na progi, ki bo gostila letošnje prvenstvo stare celine. V bližini Leipziga ta konec tedna tekmujejo predstavniki Slovenije, Nemčije, Češke, Velike Britanije, Francije, Slovaške, Španije, Poljske, Avstrije, Italije, Hrvaške, Švice, Nizozemske, Švedske, Belgije, Grčije, Ukrajine, Belorusije in Litve.

Izmed slovenske trojice se je prvi tekmovalni dan najbolj izkazal kanuist Benjamin Savšek. Ljubljančan je bil daleč najhitrejši kanuist na progi, a so ga štiri kazenske sekunde nato uvrstile na peto mesto. Najvišje uvrščena kanuista sta bila Nemca Franz Anton in Sideris Tasiadis, tretje mesto v kvalifikacijah pa si je priveslal Čeh Michal Jane. Po novih pravilih dvajset najhitrejši kanuistov napreduje že na podlagi rezultatov prve vožnje, tako da Benjamina Savška drugi tekmovalni slalom v Markkleebergu čaka v nedeljskem polfinalu.

V polfinale sta se uvrstila tudi kajakaša Simon Brus in Peter Kauzer. Slednji je v kvalifikacijah zasedel 25. mesto, na progi pa je naredil tudi dva dotika, ki sta mu prinesla pribitek štirih kazenskih sekund. Pet mest pred Kauzerjem, na 20. mestu, je kvalifikacije končal Celjan Simon Brus, ki je s progo sicer opravil brez dotikov, a bil prepočasen za višjo uvrstitev. Najhitrejši v kvalifikacijah kajakašev je bil Nemec Sebastian Schubert, drugi je bil Čeh Jiri Prskavec, tretji pa še en Nemec Hannes Aigner.

Nedeljska tekma se bo s polfinalnimi preizkušnjami začela ob 10.30, finale pa bo na sporedu ob 15.00.

 

Rezultati: http://canoeliveresults.com/event/2015/markkleeberg-leipzig-icf-world-ranking-race.php