Benjamin Savšek na prvi tekmi sezone brez konkurence

0
611

S tradicionalno marčevsko tekmo v Tacnu so slalomisti in slalomistke na divjih vodah odprli letošnjo tekmovalno sezono. Med kanuisti je z ogromno prednostjo zmagal Benjamin Savšek, med kajakaši je bil najboljši Peter Kauzer, med kajakašicami Urša Kragelj, med kanuistkami pa Alja Kozorog.

V precej zimskih razmerah, zaradi mraza so mnogi tekmovali s posebnimi kajakaškimi rokavicami, smo na Savi dočakali prvo slalomsko tekmo v letu 2021. S prav veliko presenečenji na vrhu ni postregla, saj so se zmag veselili dolgoletni reprezentanti.

Z daleč največjim naskokom pred tekmeci je zmagal kanuist Benjamin Savšek, ki je imel na koncu več kot sedem sekund in pol prednosti pred najbližjimi zasledovalci. Na vrh je Savšek prišel z izjemno drugo vožnjo, saj je po prvi vodil njegov klubski kolega Klemen Vidmar, ki je bil na koncu drugi. Tretje mesto je zasedel še en član tacenskega kluba Anže Berčič.

Med kajakaši se je zmage veselil Peter Kauzer, ki je kljub dotiku postavil najhitrejši čas dneva. V cilju je bil slabi dve sekundi in pol hitrejši od drugouvrščenega Žana Jakšeta, na tretje mesto pa je prišel Lan Tominc, ki je zaostal za tri sekunde in 24 stotink.

Med kajakašicami je bila tokrat najhitrejša Urša Kragelj. Na drugo mesto se je uvrstila Ajda Novak, ki je za Primorko zaostala za dvanajst stotink sekunde, tretja pa je bila Eva Terčelj, ki je za Kragljevo zaostala za natanko pol sekunde.

Med kanuistkami je zmagala Alja Kozorog. Bila je dobro sekundo in pol hitrejša od Američanke Michaele Corcoran, na tretje mesto pa se je uvrstila Lea Novak.

V mladinski konkurenci kajakašic je bila najboljša Sara Belingar, druga je bila Helena Domajnko, tretja pa Ula Skok. Med kajakaši je z vsega stotinko prednosti zmagal Jan Ločnikar, in sicer pred Hrvatom Rokom Bengerijem, tretji pa je bil Slovak Filip Stanko. Naja Pinterič je zmagala med kanuistkami, kjer je bila Asja Jug druga, Ema Lampič pa tretja. Med kanuisti je bil najhitrejši Hrvat Roko Bengeri, drugi je bil Žiga Lin Hočevar, tretji pa Martin Gale.

Prihodnji teden bo Solkan gostil tekmovanje za ICF svetovno jakostno lestvico, tako da slalomiste čaka že nov izziv na Soči.