Benjamin Savšek peti na tekmi svetovnega pokala v Krakovu.

0
434

Slalomisti na divjih vodah so danes nastopali v polfinalih in finalih kanuistov in kajakašic na drugi tekmi svetovnega pokala v poljskem Krakovu. Tokrat se je v finale uspel uvrstiti le kanuist Benjamin Savšek, ki je na koncu zasedel peto mesto. Tik za finalisti, na enajstem mestu, je bil Luka Božič, Eva Terčelj pa je bila 13.

Aktualni svetovni prvak Benjamin Savšek je na drugi tekmi svetovnega pokala le prišel v tako želen finale velikega tekmovanja v letošnjem letu. Tako na prvi tekmi svetovnega pokala v Liptovskem Mikulašu kot na evropskem prvenstvu v Pragi se mu je finalni nastop namreč izmuznil. V izjemno izenačenem finalu in zelo močni konkurenci je bil peti. Tokrat so res odločale malenkosti, saj je bil Benjamin Savšek peti z vsega 79 stotinkami sekunde zaostanka za zmagovalcem. Zlato si je priveslal Britanec David Florence, drugi je bil Slovak Alexander Slafkovsky, tretji pa Čeh Michal Jane.

Zelo blizu finalnemu nastopu je bil Luka Božič, ki je v polfinalu dosegel enajsti čas. Najboljša deseterica in drug nastop dneva mu je ušel za sekundo. V polfinalu je veslal tudi Anže Berčič in preizkušnjo končal kot 27.

Dve predstavnici smo imeli v polfinalu kajakašic. Bolje se je odrezala Eva Terčelj, ki je priveslala na trinajsto mesto, z dobro sekundo zaostanka za finalistkami. Urši Kragelj so možnosti za uvrstitev v finale ušle v sedmih vratih, kjer je dobila 50 kazenskih sekund. Na koncu je njen nastop zadostoval za 28. mesto.  Zmagala je Avstralka Jessica Fox, druga je bila Francozinja Lucie Baudu, tretja pa Italijanka Stefanie Horn.

V nedeljo nastop v polfinalu čaka vse štiri slovenske reprezentante v kajaku: Petra Kauzerja, Martina Srabotnika, Nika Testena in Vida Kudra Marušiča.

 

Rezultati: https://www.canoeicf.com/canoe-slalom-world-cup/krakow-2018/rankings-results