Apollonio 13., Markelj 16. na 1000-metrski razdalji EP v Italiji.

0
286

Tretji tekmovalni dan evropskega prvenstva v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane v Auronzu smo videli prve finalne nastope. V finalih B na 1000 metrov sta veslala mladinec Jan Markelj in mlajši član Alan Apollonio, ki sta se uvrstila na 16. oziroma na 13. mesto. Popoldne so bile na sporedu še polfinalne preizkušnje na 200 metrov, kjer se je v finale A uvrstil mladinec Miha Fartek.

Že v prvi tekmovalni skupini dne smo spremljali mladinca Jana Marklja, ki je veslal v finalu B kajakašev na 1000 metrov. Slovenski reprezentant je ciljno linijo prečkal kot sedmi, kar je v končni razvrstitvi na tej razdalji pomenilo 16. mesto. Naslova mladinskega evropskega prvaka se je tretjič veselil Danes Rasmus Knudsen, drugo mesto je osvojil Belorus Anton Novak, tretji pa je bil Nemec Moritz Wehlend.

V finalu B na 1000 metrov je veslal tudi Alan Apollonio, in sicer v konkurenci mlajših članov. Nastop je končal na četrtem mestu, skupno na tej razdalji pa na trinajstem. Zmagal je Belgijec Artuur Peters, drugi je bil Norvežan Amund Vold, tretji pa Ukrajinec Oleh Kukharyk, ki je bil sicer branilec evropskega naslova iz lanskega leta.

Popoldne so sledile še polfinalne preizkušnje na 200 metrov, kjer smo videli še štiri slovenske nastope. Kot prvi je veslal Miha Fartek in si s tretjim časom svoje polfinalne skupine priveslal nastop v nedeljskem finalu A. Pred njim sta ciljno linijo prečkala le Italijan Dylan Paliaga in Ukrajinec Jurij Zub. V finale B se je uvrstil mlajši član Rok Šmit, ki je v svoji skupini zasedel peto mesto. Prav tako peta je bila v svoji polfinalni skupini mlajša članica Mia Medved, ki bo jutri veslala v finalih B na 200 in 500 metrov. Med mladinkami je v polfinalu na 200 metrov veslala Taja Smukavec, a z devetim časom skupine obstala v tej fazi tekmovanja.

V nedeljo se bo prvenstvo zaključilo s finali na 200 in 500 metrov.