Peter Kauzer srebrn na svetovnem pokalu v Krakovu.

0
430

S finali kajakašev in kanuistk se je v Krakovu zaključila druga tekma svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v letošnji sezoni. Za nov uspeh je poskrbel kajakaš Peter Kauzer, ki je tokrat preizkušnjo končal na drugem mestu.

Evropski prvak Peter Kauzer se je na svetovnem pokalu, ki ga je ta konec tedna gostila Poljska, znova uvrstil na zmagovalne stopničke. Dobro je kazalo že po polfinalnem nastopu, ko je Hrastničan zasedal tretje mesto, v odločilni vožnji pa je bil od Kauzerja boljši le olimpijski prvak Britanec Joseph Clarke. Zmagovalec je slovenskega reprezentanta prehitel za sekundo in 31 stotink. Na tretje mesto je priveslal Čeh Jiri Prskavec.

V polfinalu so nastopali še trije slovenski kajakaši. Novinec v članski reprezentanci Niko Testen je dosegel 18. čas polfinala, Vid Kuder Marušič je bil 27., Martin Srabotnik pa po napaki, ki mu je prinesla 50 kazenskih sekund, 34.

Med kanuistkami v Krakovu tokrat nismo imeli svojih predstavnic. Zmagala je Avstralka Jessica Fox, pred Španko Nurio Villarublo in Brazilko Ano Satilo.

Prihodnji konec tedna bo tekmo svetovnega pokala gostil nemški Augsburg.

 

Rezultati: https://www.canoeicf.com/canoe-slalom-world-cup/krakow-2018/rankings-results