Miha Fartek šesti na mladinskem evropskem prvenstvu v Italiji, Rok Šmit osmi med mlajšimi člani.

0
595

V italijanskem Auronzu se je danes zaključilo evropsko prvenstvo v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane. Zadnji dan je za odlično šesto mesto med mladinci na 200 metrov poskrbel kajakaš Miha Fartek. Rok Šmit je bil osmi med mlajšimi člani na 500 metrov.

Mladinski kajakaš Miha Fartek je zadnji dan evropskega prvenstva poskrbel za najboljši slovenski rezultat, ko je bil šesti v finalu na 200 metrov. Zmagal je Poljak Bartosz Grabowski, drugi je bil Slovak Matuš Jedinak, tretji pa Ukrajinec Juri Zub.

V finalu mlajših članov na 500 metrov je veslal Rok Šmit in priveslal do osmega mesta. Naslova prvaka se je veselil Ukrajinec Oleh Kukharik, drugi je bil Belgijec Artur Peters, tretji pa Čeh Jakub Vorel.

Kasneje je Šmit nastopil še v B finalu na 200 metrov. Tam je bil najhitrejši, tako da je v končni razvrstitvi osvojil deseto mesto.

Do desetega mesta na 200 metrov je priveslala tudi kajakašica Mia Medved. Tudi ona je zmagala v finalu B mlajših članic. Še prej je veslala tudi v finalu B na 500 metrov in bila šesta, tako da je v skupni razvrstitvi osvojila 15. mesto.

V finalu B mladincev na 500 metrov pa je veslal Jan Markelj. V cilj je priveslal kot tretji, kar je pomenilo končno 12. mesto na tej razdalji.