Slalomisti v Augsburgu, maratonci v Metkoviću, mladi slalomisti pa v Solkanu.

0
431

Pred nami je še en pester kajakaški vikend. Slalomisti na divjih vodah bodo med petkom in soboto tekmovali na tretji tekmi svetovnega pokala v letošnjem letu, Solkan bo gostil ECA mladinski evropski pokal v slalomu na divjih vodah, v Metkoviću pa bo na sporedu evropsko prvenstvo v kajakaškem maratonu.

Na reki Neretvi v Metkoviću bo med četrtkom in nedeljo potekalo evropsko prvenstvo v kajakaškem maratonu. Po izbirnih tekmah v Sisku je strokovni svet Kajakaške zveze odločil, da bodo priložnost nastopa na tem prvenstvu dobili mladi tekmovalci in v ekipo uvrstil mladinca Petra Karasa, ki bo veslal v kajaku, mladinko Romino Mihalič ter mladinski kajakaški dvojec, ki ga sestavljata Matej Madruša in Stefano Campagnaro. Vsi omenjeni tekmovalci prihajajo z obalnega konca, iz klubov Orka in Žusterna. Mladinci bodo v četrtek nastopali v individualnih čolnih, v petek pa še v dvojcih.

Tekme v maratonu so sicer potekale že v ponedeljek in torek, ko so se na Neretvi preizkušali veterani. Svoje predstavnike je imela tudi Slovenija. Peter Kalan se je v svoji skupini uvrstil na tretje mesto, Niko Svoljšak je bil šesti, prav tako pa je bil v drugi starostni skupini šesti tudi Jože Hafner.

Med petkom in soboto bodo slalomisti na divjih vodah tekmovali v Augsburgu, kjer bo potekala tretja tekma svetovnega pokala. V petek bodo na vrsti kvalifikacije, v soboto polfinala in finala kajakašic in kanuistov, v nedeljo pa še polfinala in finala kanuistk in kajakašev.

Tekmovali bodo tudi bodoči slalomski asi. Serija tekmovanj za ECA evropski mladinski pokal se bo v soboto in nedeljo ustavila v Sloveniji, natančneje v Solkanu. Mlade slalomiste v dveh dneh čakata dve tekmi.

 

Evropsko prvenstvo v kajakaškem maratonu bo na ogled na Canoe Europe Youtube kanalu: https://www.youtube.com/CanoeEurope

EP v kajakaškem maratonu (startne liste in rezultati): http://metkovic2018.spotfokus.com/home?gmt=2&gmt2=-120

EP v kajakaškem maratonu (uradna stran): http://metkovic2018.kajak.hr/

EP v kajakaškem maratonu (Facebook stran): https://www.facebook.com/ECAMarathon2018/

 

Svetovni pokal v slalomu na divjih vodah (rezultati, program, spletni prenos): https://www.canoeicf.com/canoe-slalom-world-cup/augsburg-2018/schedule

 

ECA mladinski pokal v slalomu na divjih vodah (rezultati): http://www.timing-mojstrana.com/

 

Foto: Stane Klemenc