Benjamin Savšek sezono 2020 odprl z zmago v Avstraliji.

0
530

Iz dežele tam spodaj prihajajo odlične novice, saj je slovenski slalomist na divjih vodah Benjamin Savšek zmagal na odprtem prvenstvu Avstralije. V polfinalu kanuistov je veslal še Nejc Polenčič in bil na koncu 23.

Lanskoletni evropski prvak Benjamin Savšek se je letošnje priprave odločil opraviti v Penrithu, v okviru njih pa tudi nastopil na tekmovanju za odprto prvenstvo Avstralije. Na tekmi, kjer je nastopila vrsta odličnih tekmovalcev in tekmovalk, ki se na novo sezono prav tako pripravljajo na olimpijski progi iz leta 2000, je suvereno opravil s konkurenco in se veselil prve zmage v letošnjem letu.

Savšek je v polfinalu dosegel tretji čas in se brez težav uvrstil v finale, kjer pa je prikazal najboljšo vožnjo izmed vseh in se zavihtel na vrh. Bil je skoraj tri sekunde hitrejši od češkega predstavnika Matyasa Lhote na drugem mestu. Tretje mesto si je priveslal Avstralec Daniel Watkins.

V polfinalu je veslal tudi mladi primorski kanuist Nejc Polenčič. Aktualni mladinski svetovni prvak je s progo sicer opravil brez dodatnih kazenskih sekund, vendar prepočasi za uvrstitev v finale. Nastop je sklenil v polfinalu na 23. mestu.

V konkurenci kajakašic je zmagala Avstralka Jessica Fox. Najhitreje je s progo sicer opravila Nemka Ricarda Funk, a pridobila kar štiri kazenske sekunde. Na koncu je bila s slabima dvema sekundama zaostanka za Foxovo druga, tretje mesto pa si je priveslala Francozinja Camille Prigent.

V nedeljo se bodo na progo podali še kajakaši in kanuistke, slovenske barve pa bo zastopal Peter Kauzer.

 

Rezultati: https://whitewater.paddle.org.au/slalom/

 

Foto: Peter Kauzer starejši