Trije Slovenci v polfinalu odprtega prvenstva Avstralije.

0
584

Na olimpijski progi iz leta 2000 v Penrithu so v kvalifikacijah tekme za odprto prvenstvo Avstralije nastopili trije slovenski slalomisti na divjih vodah. Peter Kauzer, Benjamin Savšek in Nejc Polenčič so iz kvalifikacij napredovali v polfinale.

Dva predstavnika smo imeli v konkurenci kanuistov, kjer je tokrat boljši rezultat dosegel lanskoletni svetovni mladinski prvak Nejc Polenčič. Mladi Primorec je namreč v prvi kvalifikacijski vožnji zasedel 19. mesto in se tako že s prvim nastopom uvrstil v naslednjo fazo tekmovanja.

Več dela je imel evropski prvak Benjamin Savšek, ki je imel v prvem nastopu na progi težave, ki so mu prinesle ogromen zaostanek za vodilnim kanuistom kvalifikacij Čehom Lukašom Rohanom. Zato je kanuist tacenskega kluba moral na progo še enkrat, kjer pa je svojo nalogo opravil bolje in zaostal le za Slovakom Alexandrom Slafkovskim, tako da si je tudi  Savšek zagotovil polfinalni nastop.

V kvalifikacijah kanuistov je bil najhitrejši Čeh Lukaš Rohan, drugi je bil Francoz Martin Thomas, tretji pa njegov rojak in aktualni svetovni prvak Cedric Joly.

Svojega predstavnika smo imeli še med kajakaši, kjer je veslal Peter Kauzer, ki so v Avstraliji pripravlja že dva meseca. Z nekaj manj kot dvema sekundama in pol zaostanka je prvi kvalifikacijski nastop zaključil s 13. časom, tako da si je polfinale zagotovil že s prvo vožnjo. Najuspešnejši kajakaš kvalifikacij je bil Čeh Jiri Prskavec, na drugo mesto je priveslal Avstralec Timothy Anderson, na tretje pa Američan Michal Smolen.

V kvalifikacijah kajakašic je bila najhitrejša Nemka Ricarda Funk, druga je bila Avstralka Jessica Fox, tretja pa še ena Nemka Elena Apel. Med kanuistkami je bila najboljša Jessica Fox, druga je bila Slovakinja Emanuela Luknarova, tretja pa Elena Apel.

V soboto bodo na vrsti polfinalne in finalne vožnje kanuistov in kajakašic, v nedeljo pa še kanuistk in kajakašev.

 

Povezava do rezultatov, spletnega prenosa final: https://whitewater.paddle.org.au/slalom/