Benjamin Savšek tretji na svetovnem pokalu v Markkleebergu

0
566

Slalomisti na divjih vodah so danes zaključili z drugo tekmo svetovnega pokala, ki je potekala v nemškem Markkleebergu. V finalu kanuistov smo imeli dva predstavnika. Na zmagovalni oder se je znova uvrstil Benjamin Savšek, ki je bil tretji. Luka Božič je bil deseti.

Zadnji dan druge tekme svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v bližini Leipziga se je znova izkazal Benjamin Savšek. Kanuist tacenskega kluba je namreč tako kot pretekli konec tedna na svetovnem pokalu v Pragi priveslal do tretjega mesta in bronaste kolajne.

Po najhitrejši vožnji v kvalifikacijah in drugem mestu v polfinalu je Savšek v Nemčiji osvojil končno tretje mesto in to kljub vožnji s kar šestimi kazenskimi sekundami. Brez dotikov bi zmagal z veliko prednostjo. »Z današnjo tekmo sem zadovoljen. Spet sem priveslal do tretjega mesta. V sami vožnji sem imel kar precej napak, tako da to ni bila moja najboljša vožnja, ampak sem vesel, da sem kljub temu uspel priti do tretjega mesta. To je dobra popotnica za naprej in se že veselim naslednjih tekmovanj,« je po nastopu povedal Savšek.

V finalu je veslal tudi Luka Božič, ki pa se mu je vožnja povsem ponesrečila. Zaradi zgrešene linije ga je odneslo mimo 13. vrat, kar je pomenilo konec sanj o naskoku na zmagovalni oder. S tem je padla tudi koncentracija za preostanek proge. Sledili so še dotiki na 14., 15., 16. in 21. vratih, ter še dodatnih 50 kazenskih sekund na 23. vratih. Bil je deseti.

Zmage se je veselil aktualni olimpijski in evropski prvak Denis Gargaud Chanut iz Francije, drugi pa je bil Nemec Sideris Tasiadis.

V konkurenci kanuistk danes nismo imeli svoje predstavnice, saj sta obe obstali v kvalifikacijah. Zmagala je aktualna svetovna prvakinja Nemka Andrea Herzog, druga je bila Čehinja Tereza Fišerova, tretja pa Avstrijka Nadine Weratschnig.

Člane sedaj čaka tekmovalni premor, saj bo naslednje tekmovanje olimpijski slalom v Tokiu, serija svetovnega pokala pa se bo nadaljevala septembra. Bodo pa v vmesnem času v akciji mladinci in mlajši člani. Slednje svetovno prvenstvo čaka v Tacnu, in sicer med 6. in 11. julijem. V drugi polovici avgusta pa v Solkanu sledi še evropsko prvenstvo v teh starostnih kategorijah.