Ekipa ČŠOD Štrk zmagala na festivalu zmajskih čolnov

0
53

Ljubljanica je danes gostila festival zmajskih čolnov, ki poteka v soorganizaciji Konfucijevega inštituta, KKK Ljubljana in Kajakaške zveze Slovenije. Zmage se je letos veselila ekipa ČŠOD Štrk s Ptuja.

Sodelujoče ekipe so se pod prulskim mostom najprej pomerile v vožnji na čas, katere rezultati so nato služili za sestavo parov v medsebojnih bojih. Daleč najhitrejši čas je postavila ekipa Kajak kanu kluba Ljubljana, ki pa je bila sestavljena iz mladih članov klubske divjevodaške ekipe ter okrepljena s srbskim sprinterjem na mirnih vodah Markom Novakovićem in češko divjevodašico Marie Mašinovo, zato je bila premoč pričakovana in ekipa je veslala izven konkurence.

Zmago si je tako priveslala ekipa CŠOD Štrk s Ptuja, ki je bila v napetem finalu boljša od ekipe četrtne skupnosti Moste. Ekipi sta v cilj priveslali tako izenačeno, da so sodniki morali pregledati videoposnetek prihoda v cilj in s pomočjo tehnologije ugotoviti, katera ekipa je bila nekaj centimetrov boljša od druge. Bronasto kolajno so si priborili mladi člani hokejskega kluba Olimpija.