V Markkleebergu izjemen ekipni dosežek kajakašic

0
611

V Markkleebergu smo spremljali prve finalne vožnje druge tekme svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah. Za izjemen uspeh so poskrbele kajakašice, saj so prvič v zgodovini tekem za svetovni pokal v finalu veslale vse tri slovenske predstavnice. Eva Terčelj je bila četrta, Ajda Novak peta, Urša Kragelj pa šesta. Med kajakaši je bil Peter Kauzer osmi.

Tekma svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Nemčiji bo imela posebno mesto v slovenski kajakaški zgodovini, saj se je prvič zgodilo, da so v finalu te serije tekem nastopile vse tri slovenske predstavnice. Za kolajno je tokrat zmanjkalo pol sekunde, a vseeno smo z dosežkom lahko več kot zadovoljni. Eva Terčelj je namreč priveslala do četrtega mesta, Ajda Novak je bila peta, Urša Kragelj pa šesta. Ajda Novak je bila tudi edina tekmovalka v finalu, ki je s progo opravila brez kazenskih sekund.

Zmage se je veselila Avstralka Jessica Fox, druga je bila Nemka Ricarda Funk, tretja pa njena rojakinja Elena Apel.

V moškem kajakaškem finalu smo spremljali Petra Kauzerja, ki se je v zadnjo fazo tekmovanja uvrstil z devetim časom polfinala. V polfinalu je tokrat startal med prvimi, tako da je moral kar dolgo čakati, ali bo njegova vožnja zadoščala za uvrstitev v finale. Ob prihodu v cilj polfinalne vožnje je namreč nezadovoljno zamahnil z roko, saj se je že na drugih vratih dotaknil količka, a vseeno v cilju prehitel takrat vodilnega Brazilca Pedra Goncalvesa.

Tudi v finalu Petru Kauzerju ni uspelo prikazati čiste vožnje in z dvema sekundama pribitka je zasedel osmo mesto. Ob prihodu v cilj se je ob njegovem imenu izpisala kazen 50 kazenskih sekund, a video sodniki so nemudoma začeli s pregledovanjem posnetka njegove vožnje in ugotovili, da napake za pribitek 50 kazenskih sekund ni bilo, tako da je ostalo pri dveh dodatnih sekundah in napaki na 14. vratih.

Martin Srabotnik in Vid Kuder Marušič sta obstala v polfinalu. Za Srabotnika je bil usoden dotik, saj bi brez dodatnih dveh kazenskih sekund veslal v finalu, tako pa je bil na koncu 18. Vid Kuder Marušič je nastop končal z 52 kazenskimi sekundami in 37. rezultatom tekmovanja.

Na umetni progi v bližini Leipziga je bil najboljši Slovak Jakub Grigar, ki je tekmece ugnal za dve sekundi, drugi je bil Avstrijec Felix Oschmautz, tretji pa Francoz Boris Neveu.

V nedeljo bomo v polfinalu kanuistov stiskali pesti za Benjamina Savška, ki je v kvalifikacijah postavil najboljši čas, in Luko Božiča. Polfinale se začne ob 9. uri, finale pa ob 11.30.

Spletni prenos: https://www.youtube.com/planetcanoe

Prenos final bo na TV SLO 2.

Rezultati: https://www.canoeicf.com/canoe-slalom-world-cup/markkleeberg-2021/results