Benjamin Savšek tretji v Tokiu.

0
621

S polfinali in finali uradne predolimpijske tekme na novi progi v Tokiu se je vendarle končala tekmovalna sezona 2019 v slalomu na divjih vodah. Na Japonskem je v finalu veslal Benjamin Savšek in osvojil tretje mesto.

Kanuist tacenskega kluba Benjamin Savšek je še drugi vikend zapored v Tokiu prikazal dobre vožnje in se povzpel na zmagovalne stopničke. Pretekli konec tedna je zmagal na NHK pokalu, drugo mesto pa je takrat osvojil Luka Božič. Na tokratni uradni predolimpijski preizkušnji je iz posamezne države lahko nastopal le en predstavnik v kategoriji, to je bil višjeuvrščeni iz preteklega tedna Benjamin Savšek. Letošnji evropski prvak je tudi na zadnji tekmi sezoni veslal dobro in premoč priznal le dvema tekmecema. Zmagal je Švicar Thomas Koechlin, drugi pa je bil aktualni svetovni prvak Cedric Joly iz Francije.

V konkurenci kajakašic je v polfinalu veslala Eva Terčelj, ki pa je na progi naredila preveč napak, imela kar osem kazenskih sekund, tako da je ostala brez finalnega nastopa. Zasedla je končno 13. mesto. Zmagala je Nemka Ricarda Funk, pred Čehinjo, sicer letošnjo evropsko člansko prvakinjo, Amalie Hilgertovo in Novozelandko Luuko Jones.

Svojega predstavnika smo imeli tudi v konkurenci kajakašev. Niko Testen je v polfinalu pri prvem vmesnem času še vodil, a nato prejel dve kazenski sekundi v desetih vratih, še večja napaka pa je sledila tik pred koncem proge, tako da je ostal brez finala in bil na koncu 16. Zmago sta si delila Nemec Hannes Aigner in Španec David Llorente, tretji pa je bil Avstrijec Felix Oschamutz.

Med kanuistkami, kjer na Japonskem ni nobene slovenske predstavnice, je zmagala Britanka Mallory Franklin, druga je bila Španka Nuria Vilarrubla, tretja pa Nemka Andrea Herzog.

 

Rezultati: https://www.canoeicf.com/canoe-slalom-olympic-test-event/tokyo-2019/results

Video: https://www.youtube.com/user/CanoeKayakTV/videos