Vid Oštrbenk šesti na SP v veslanju stoje.

0
534

Na Kitajskem, natančneje v marini Quingdao, ta konec tedna poteka svetovno prvenstvo v veslanju stoje (SUP) pod okriljem mednarodne kajakaške zveze ICF. Na svetovnem prvenstvu v Aziji nastopa tudi slovenski divjevodaš Vid Oštrbenk, ki se je v mladinski konkurenci v sprinterski tekmi uvrstil na šesto mesto.

Vid Oštrbenk, letošnji dobitnik kolajn na svetovnem mladinskem prvenstvu v slalomu, kjer je bil tretji, in sprintu na divjih vodah, kjer je bil prvi, je uspešno nastopil tudi na prvem svetovnem prvenstvu v veslanju stoje pod okriljem ICF. Na Kitajskem je stopnjeval svoje nastope in se na koncu uvrstil na šesto mesto, od kolajne so ga ločile dobre tri sekunde.

Član kajakaškega kluba Čatež Vid Oštrbenk je bil najhitrejši v svoji kvalifikacijski skupini mladincev na 200 metrov, kjer je skoraj za dve sekundi prehitel Nemca Mauija Sacha, za več kot tri pa Kanadčana Jacka Seymourja. Z zmago v predtekmovalni skupini si je Oštrbenk brez težav zagotovil napredovanje v polfinale. V drugem nastopu je v cilj priveslal kot četrti, za Japoncem Raijem Taguchijem, Kanadčanom Seymourjem in Kitajcem Yangom Wujem. S četrtim časom se je uvrstil v finale.

V odločilni fazi tekmovanja je Vid Oštrbenk veslal še hitreje kot v kvalifikacijah in polfinalu, na koncu pa v cilj 200-metrske sprinterske preizkušnje prišel kot šesti.  Naslova mladinskega svetovnega prvaka se je veselil Japonec Kei Komatsuyama, drugi je bil njegov rojak Rai Taguchi, tretji pa Kitajec Guitong Ye.

V veteranski konkurenci je nastopil tudi Vidov oče Mitja Oštrbenk, ki je v kategoriji nad 40 let osvojil 15. mesto. Zmagal je Španec Ivan Pena, drugi je bil Izraelec Eran Kanias, tretji pa Kitajec Hai Xin Sun.

S sprintersko preizkušnjo tekmovanj na Kitajskem še ni konec, saj udeležence čakajo še tehnične preizkušnje in tekma z napihljivimi deskami.

 

Foto: Mitja Oštrbenk