V nedeljskem polfinalu tekme v Tokiu še Testen.

0
247

Drugi dan uradne predolimpijske tekme v Tokiu so se na progi v kajakaškem centru Kasai v kvalifikacijah pomerili kajakaši in kanuistke. Na tekmi, kjer v posamezni kategoriji lahko nastopi le en predstavnik države, je med kajakaši tokrat veslal Niko Testen in se uvrstil v nedeljski polfinale.

Po petkovem tajfunu, ki je odpihnil drugo kvalifikacijsko vožnjo kanuistov in kajakašic, je bilo nad Tokiem znova jasno nebo, tako da so lahko izpeljali obe predvideni kvalifikacijski vožnji kanuistk in kajakašev. Izmed dveh nastopov je za končni rezultat štel boljši.

Niko Testen se je v polfinale uvrstil s prvim nastopom, kjer je bil šesti, drugi pa se mu ni izšel po načrtih, saj je bil s 154 kazenskimi sekundami šele 23. V končni razvrstitvi kvalifikacij je njegov čas prve vožnje zadostoval za deseto mesto. Najhitrejši v kvalifikacijah je bil Rus Pavel Eigel, ki se je na vrh zavihtel z drugo vožnjo, drugi je bil Britanec Bradley Forbes-Cryans, ki je bil najhitrejši v prvem nastopu, tretje mesto po kvalifikacijah pa je zasedel Slovak Jakub Grigar.

Med kanuistkami, kjer na Japonskem nimamo svoje predstavnice, je bila v kvalifikacijah najboljša Španka Nuria Vilarrubla, druga je bila Avstrijka Nadine Weratschnig, tretja pa Britanka Mallory Franklin.

Kot predtekmovalec je na tekmi nastopil Peter Kauzer, ki je pretekli konec tedna v polfinalu prejel 50 kazenskih sekund, zato si je z boljšo uvrstitvijo nastop na tekmi ta konec tedna priveslal Testen, organizatorji pa so Kauzerju ponudili vlogo predtekmovalca. Hrastničan je bil tokrat zelo hiter in v predtekmovalni vožnji dosegel najboljši čas dneva, bil je sekundo in 74 stotink hitrejši od najboljšega v kvalifikacijah Eigla.

V nedeljo bodo na vrsti vse polfinalne in finalne vožnje. Med kanuisti bo v polfinalu veslal Benjamin Savšek, med kajakašicami Eva Terčelj, med kajakaši pa Niko Testen.

Rezultati: https://www.canoeicf.com/canoe-slalom-olympic-test-event/tokyo-2019/results

Posnetek tekme: https://www.youtube.com/watch?v=fp8Mvl6Vj_o in https://www.youtube.com/watch?v=Q-Y7ve2rMyw