Benjamin Savšek tudi na tretji tekmi svetovnega pokala med najhitrejšimi.

0
352

V Nemčiji se je danes s kvalifikacijami začela tretja tekma svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah, ki je hkrati tudi zadnja pred premorom v seriji tekmovanj. Svetovni pokal se bo namreč po zaključku tega vikenda nadaljeval šele v začetku septembra. Preko kvalifikacijskega sita se je v vetrovnih razmerah uspešno prebilo devet slovenskih predstavnikov.

Za najboljši slovenski rezultat dneva je znova poskrbel Benjamin Savšek, ki je v kvalifikacijah kanuistov priveslal do drugega mesta. Od najboljšega slovenskega kanuista je bil na progi v Nemčiji boljši le olimpijski prvak iz Ria de Janeira Denis Gargaud Chanut. Po prvi kvalifikacijski vožnji sta si nedeljski polfinale priveslala tudi Luka Božič, ki je bil enajsti, in Anže Berčič, ki je zasedel 20. mesto. Žal je brez nedeljskega nastopa ostal Jure Lenarčič, ki je v obeh poskusih naredil preveč napak. Po prvi vožnji je bil uvrščen na 30. mesto, po drugi pa na 13.

V prvo je uspešno napredovala tudi Urša Kragelj, ki je bila pretekli konec tedna v Augsburgu uvrščena na zmagovalne stopničke. V prvi kvalifikacijski vožnji, kjer so pri vrhu končale Britanka Mallory Franklin, Nemka Ricarda Funk in Italijanka Stefanie Horn, je dosegla enajsti čas. Evi Terčelj se s 36. časom v prvo ni uspelo uvrstiti v nadaljevanje tekmovanja, a je vtis popravila v drugi vožnji, kjer je bila prva, z 0,92 stotink prednosti pred Rusinjo Marto Kharitonovo. Tako bomo tudi ljubljansko kajakašico znova videli v nedeljo.

Tekmovali so tudi štirje slovenski kajakaši in se vsi uvrstili v sobotni del tekmovanja. Najboljši je bil Martin Srabotnik na 12. mestu, Peter Kauzer pa je bil 16. V drugo sta si z devetim oziroma desetim časom polfinale priveslala še Simon Brus in Žan Jakše. Najhitrejši čas kvalifikacij je postavil Nemec Alexander Grimm, drugi je bil Avstralec Lucien Delfour, tretji pa Italijan Zeno Ivaldi.

V soboto bodo najprej na sporedu polfinala dvojcev, kanuistk in kajakašev, in sicer ob 9.20, finala pa sledijo ob 13.30.

REZULTATI: https://www.canoeicf.com/canoe-slalom-world-cup/markleeberg-2017/rankings-results

Za ogled video prenosa obiščite Youtube kanal Planet Canoe: https://www.youtube.com/user/CanoeKayakTV

Tekmovanje si bo mogoče ogledati tudi na TV SLO 2. V soboto ob 13.30, v nedeljo pa ob 17.45