Martin Srabotnik enajsti na svetovnem pokalu v Markkleebergu.

0
573

Drugi dan tekme svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v nemškem Markklebergu so slovenske barve zastopali le kajakaši. Vsi štirje predstavniki v Nemčiji so nastopili v polfinalu, a tam žal tudi obstali. Najboljši rezultat dneva je postavil Martin Srabotnik, ki je zasedel enajsto mesto.

Slalomisti na divjih vodah se še drugi vikend zapored mudijo v Nemčiji, kjer poteka tretja tekma za svetovni pokal v letošnji sezoni. V sobotnem polfinalu so nastopili vsi štirje slovenski kajakaši, med kanuistkami in dvojci pa nismo imeli svojih predstavnikov. Žal se nobenemu izmed slovenskih kajakašev tokrat ni uspelo uvrstiti v finale, še najbližje je bil Martin Srabotnik, ki se mu je najboljša deseterica izmuznila za vsega 36 stotink sekunde. Na koncu je bil enajsti.

»Ko sem prišel v cilj, si nisem mislil, da bom tako blizu finala. Proga je bila zahtevna, zato so se dogajale velike napake. Na žalost se mi je za eno mesto izmuznilo finale, ampak mislim, da priložnosti bo dovolj. Pokazal sem nekaj pozitivnih stvari. Zdaj se bom pripravil za svetovno prvenstvo za mlajše člane in upam, da bo tam boljše,« je po nastopu povedal Srabotnik.

Simon Brus se je uvrstil na 19. mesto, Peter Kauzer pa na 20. Hrastničan je naredil dva dotika, brez dodatnih kazenskih sekund bi bil zagotovo uvrščen v finale. V polfinalu je veslal tudi Žan Jakše in zasedel 36. mesto.

Zmagal je Italijan Giovanni de Gennaro, pred Nemcem Sebastianom Schubertom in Japoncem Kazuyo Adachijem.

V konkurenci kanuistk, kjer tokrat nismo imeli svojih predstavnic, je zmagala Avstralka Jessica Fox, druga je bila Španka Nuria Vilarrubla, tretja pa še ena Avstralka Rosalyn Lawrence. Med dvojci sta bila najboljša Čeha Jonaš Kašpar in Marek Šindler, druga sta bila Francoza Nicolas Scianimanico in Hugo Cailhol, tretja pa Nemca Robert Behling in Thomas Becker.

V nedeljo polfinalni nastop čaka kajakašici Uršo Kragelj in Evo Terčelj ter kanuiste Benjamina Savška, Luko Božiča in Anžeta Berčiča.

 

REZULTATI: https://www.canoeicf.com/canoe-slalom-world-cup/markleeberg-2017/rankings-results