Evi Terčelj bron na svetovnem pokalu v Nemčiji.

0
460

Slalomisti na divjih vodah so s tretjo tekmo svetovnega pokala v Markkleebergu zaključili prvi del letošnje sezone, saj se bo ta z večjimi tekmovanji nadaljevala v septembru, ko bosta na vrsti še dva svetovna pokala in svetovno prvenstvo. Zadnji dan tekme je kajakašica Eva Terčelj priveslala do bronaste kolajne, kanuist Benjamin Savšek pa je bil četrti. V finalu je veslal še Anže Berčič in zasedel osmo mesto.

Kajakašica Eva Terčelj je ponovila uspeh reprezentančne kolegice Urše Kragelj, ki je bila tretja prejšnji konec tedna na svetovnem pokalu v Augsburgu. Na zahtevni progi v Markklebergu je zaostala le za dvema tekmovalkama in se veselila novih stopničk na tekmah svetovnega pokala.

»Današnji dan se je zame lepo razpletel. Uspela mi je lepa vožnja. Vedno so še rezerve, ampak sem zelo vesela današnje uvrstitve na stopničke. Na stopničkah sem bila v elitni družbi. Proga je bila zahtevna, hitro so se zgodile napake. Očitno sem jih naredila tretja najmanj,« je v smehu povedala Terčeljeva. »Proga je zelo zahtevna, zato v cilju nimaš dobrih občutkov, saj do konca ne veš, kako se boš uvrstil. Obakrat sem se borila do konca in poskušala izvleči čim več,« je še dodala.

Urši Kragelj, ki danes praznuje rojstni dan, se polfinalni nastop ni izšel, čeprav je bila med najhitrejšimi vse do zadnjega dela proge, kjer pa je naredila veliko napako, odneslo jo je mimo vrat, tako da je na koncu v cilju prejela 52 kazenskih sekund in preizkušnjo končala kot 29. Zmagala je Nemka Ricarda Funk, pred Avstralko Jessico Fox.

V konkurenci kanuistov je bil še enkrat več zelo blizu Benjamin Savšek, za katerega pa se zdi, da so mu v letošnji sezoni usojena četrta mesta. Tudi tokrat je bil četrti, čeprav je bil zelo hiter. Usoden je bil dotik, brez njega bi bil uvrščen na zmagovalne stopničke.

»Letos še nisem dobil tistega kančka sreče. Vedno nas loči le nekaj stotink. Zdaj sem že drugič za par stotink na četrtem mestu. To je najbolj nehvaležno mesto. Želim si stopiti na stopničke, sem pa še vedno v dobri poziciji za skupni seštevek svetovnega pokala. Čakata me še dve tekmi svetovnega pokala. Proga je bila spet zahtevna, tako da so vsi delali napake, tudi prva sta imela dve kazenski sekundi pribitka,« je povedal Savšek.  

V finalu je veslal tudi Anže Berčič in bil na koncu osmi, Luka Božič pa je s 15. časom polfinala tekmovanje zaključil pred zadnjo fazo tekmovanja.

»Prva predstava je bila dokaj dobra, malo me je odnašalo, ampak sem potem videl, da konkurenti delajo še večje napake. Izkazalo se je, da je bilo rezultatsko odlično. V finalu pa sem se stvari lotil nekoliko narobe, malo preveč direktno, nezanesljivo. Drugega dotika sicer nisem čutil, ampak tudi vožnja ni bila najhitrejša, malo se je podiralo. Spodaj pa sem iztisnil, kolikor se je dalo,« je povedal Berčič.

Zmagal je Slovak Michal Martikan, pred Nemcem Siderisom Tasiadisom in Britancem Adamom Burgessom.

 

REZULTATI: https://www.canoeicf.com/canoe-slalom-world-cup/markleeberg-2017/rankings-results