Poslovil se je Borut Perko, dolgoletni sodelavec Kajakaške zveze Slovenije.

0
368

Z veliko žalostjo sporočamo, da se je v 71. letu poslovil Borut Perko, prijatelj, dolgoletni sodelavec Kajakaške zveze Slovenije in velik podpornik kajakaštva.

Borut Perko je bil nepogrešljiv del uredniške ekipe revije Kajak&kanu. Kot avtor uvodnikov je na pot pospremil kar 29 številk naše revije, pripravljal pa je tudi intervjuje z našimi vrhunskimi športnicami in športniki. Pri nastajanju revije je sodeloval vse od prve številke dalje.

Neutrudni novinar vse do zadnjega, se je poslovil nenadoma, med pisanjem zgodbe za svojo sobotno rubriko v Slovenskih novicah, med še zadnjim načrtovanim prispevkom pred počitnicami.

Pomemben del je dodal tudi k letošnji posebni prilogi Dela in Slovenskih novic pred evropskim prvenstvom v slalomu na divjih vodah, kjer se je posvetil zgodovini in problematiki tacenske proge, poskrbel za intervjuja z Benjaminom Savškom in Andrejem Jelencem ter s svojimi prispevki spomnil na odlične nekdanje tekmovalce – Andraža Vehovarja, Simona Hočevarja, Milana Zadela in Natana Bernota.

Borut, ki je bil pred upokojitvijo tehnični urednik Dela in Slovenskih novic, pa tudi dolgoletni novinar Slovenskih novic, ni bil vpleten le v pripravo revije Kajak&kanu, temveč je s svojo široko mrežo vez in poznanstev pomagal odpreti marsikatera vrata ter s tem pomembno pomagal pri dejavnostih Kajakaške zveze Slovenije. Za njegovo pomoč in podporo slovenskemu kajakaštvu mu bomo vselej zelo hvaležni, nas pa v teh žalostnih trenutkih veselijo spomini na dolgoletno prijateljstvo.

Borut, počivaj v miru.

Ob tem izrekamo iskreno sožalje vsem svojcem in prijateljem.