Benjamin Savšek v eminentni družbi

0
305

Kot vsako leto mednarodni športni novinarji, člani združenja mednarodnih športnih novinarjev AIPS, lahko glasujejo za najboljše športnice, športnike in ekipe iztekajočega se leta. Med 43 kandidati iz vsega sveta za najboljšega športnika leta je tudi Benjamin Savšek, in to v izjemno eminentni družbi.

Olimpijski, svetovni in evropski prvak Benjamin Savšek, ki je letos priveslal do svojega drugega naslova svetovnega prvaka v karieri, je med 43 nominiranci za najboljšega športnika leta po izboru športnih novinarjev z vsega sveta.

Poleg Benija so na seznamu še teniški igralci Novak Djoković, Carlos Alcaraz,  Danil Medvedev, naša Tadej Pogačar in Primož Roglič, pa kolesarja Jonas Vingegaard in Mathieu Van der Poel, nogometaši Lionel Messi, Kylian Mbappe, Erling Haaland, Harry Kane, Robert Lewandowski, košarkarji Nikola Jokić, Stephen Curry, Dennis Schröder, atlet Armand Duplantis, biatlonec Johannes Thingnes Boe, voznik formule 1 Max Verstappen …

V ženski konkurenci se je med kandidatke za najboljšo športnico leta uvrstila slalomistka Jessica Fox, med kandidatkami pa je tudi Janja Garnbret.

Več: https://www.aipsmedia.com/index.html?page=artdetail&art=34745