Benjaminu Savšku poškodba spremenila načrte.

0
622

Kanuist Benjamin Savšek, evropski in svetovni prvak v slalomu na divjih vodah, v zadnjih dneh veslo in kanu lahko opazuje le od daleč. Januarja si je namreč resno poškodoval koleno, zaradi česar je prestal operativni poseg, v teh dneh pa opravlja terapije v želji, da se čim prej znova vrne v čoln.

Medtem ko se večina njegovih reprezentančnih kolegov spušča po brzicah v Avstraliji ali Združenih arabskih emiratih, Benjamin Savšek obiskuje terapije. Januarja si je nesrečno poškodoval koleno in moral prestati artroskopijo. »Strgal se mi je del meniskusa, ki ga je nato potegnilo v sklep. Opravili so artroskopijo, najmanj poškodovani del pa prišili nazaj. Sedaj moram počakati še deset dni, da mi odstranijo šive. Potem pa bom začel z obremenitvami kolena. Če ne bi bil kanuist, še ne bi bilo tako kritično. A v čolnu moram dobro skrčiti koleno. Trenutno izvajam vaje za krepitev in pa vaje za trup, saj drugega še ne smem. Očitno je šlo za staro poškodbo, a nisem vedel, da je bila tako resna. Zdaj se je strgalo. Že v preteklosti me je občasno zategnilo v kolenu, a sem ga potem razgibal in je bilo boljše,« je pojasnil Savšek.

Ker je moral načrtovane priprave v Al Ainu izpustiti, je nekoliko prilagodil marčevske načrte. Po odstranitvi šivov in ob uspešnih terapijah bi se ob optimističnem scenariju namreč v čoln lahko vrnil že ob koncu februarja. Marca tako načrtuje trening v francoskem Pauju, ki ga bo zaradi izpada treninga v januarju in februarju podaljšal.