Billaut se je pridružil Cipressiju

0
551

Praga/Muenchen, 29. marca (STA/DPA) – Po dolgotrajnih peripetijah je francoska kajakaška zveza le dosegla svoje in za zeleno mizo iztržila naslov svetovnega prvaka v slalomu na divjih vodah. Po s sodniškimi napakami zaznamovanem lanskem svetovnem prvenstvu v Pragi so namreč več kot pol leta kasneje vendarle znani končni izidi v tekmi kajakašev, Mednarodna kajakaška zveza (ICF) pa je danes sporočila, da se je poleg prvotnega zmagovalca, Italijana Stefana Cipressija, z naslovom svetovnega prvaka okitil še Francoz Julien Billaut. Britanec Campbell Walsh je ostal na tretjem mestu.


Avgusta 2006 so sodniki v Pragi takoj po finalni vožnji Cipressiju zaradi domnevno izpuščenih vratc dosodili 50 kazenskih sekund pribitka, tako da se je na vrhu znašel Billaut. Toda Italijani so se na to odločitev pritožili in bili uspešni, tako da si je zlato odličje okrog vratu že v češki prestolnici nadel Cipressi. A tudi Francozi so bili vztrajni in naknadno iztržili zlato kolajno tudi za svojega tekmovalca. Slovenija je v tej tekmi imela enega finalista, Peter Kauzer je osvojil končno osmo mesto.


Prvenstvo v Pragi je sicer prav zaradi sodniške farse slalomu na divjih vodah v smislu “resnega” športa bolj škodilo kot koristilo. Celo na uradni strani SP 2006 so to tekmovanje poimenovali “Vojna sodnikov”.


Uradna spletna stran SP 2006: http://www.slalomtroja.cz/
Osebna stran – Julien Billaut: http://cabillaut.over-blog.com/
Osebna stran – Stefano Cipressi: http://www.stefanocipressi.it/
Osebna stran – Campbell Walsh: http://www.campbellwalsh.com/