Blaž Cof in Simon Hočevar suvereno do zmage na uvodnem spustu sezone.

0
669

S tradicionalnim spustom od Medvod do Tacna se je začela sezona 2014 v tej neolimpijski kajakaški disciplini. Z največjim naskokom pred tekmeci sta ciljno linijo prečkala Blaž Cof in Simon Hočevar med dvojci, med kajakaši je zmagal Avstrijec Gerhard Schmid, med kanuisti pa Hrvat Emil Milihram.

Kljub neprijetnim vremenskim razmeram so se tekmovalci v spustu na divjih vodah na Savi pomerili na uvodni tekmi sezone. V konkurenci kanuističnih dvojcev je gladko zmago dosegla posadka Blaž Cof – Simon Hočevar, ki je bila od najbližjih zasledovalcev Filzwieserja in Draxla iz Avstrije hitrejša za več kot enajst sekund. Tretje mesto je pripadlo predstavnikoma KKK Ljubljana Petru Žnidaršiču in Luki Žganjarju.

V konkurenci kajakašev, kjer na startu ni bilo Nejca Žnidarčiča, je zmagal Avstrijec Gerhard Schmid, drugi je bil Tim Kolar, ki se je ravno vrnil z zimskih priprav v Avstraliji, tretji pa je bil predstavnik Bosne in Hercegovine Darko Savić. Za njim sta se zvrstila slovenska tekmovalca Vid Debeljak in Rok Markočič.

Konkurenca kanuistov je bila povsem v znamenju Hrvatov. Ob odsotnosti Blaža Cofa in Simona Hočevarja, ki sta veslala le v dvojcu, se je zmage veselil Emil Milihram, drugi je bil Tomislav Lepan, tretji pa Robert Rauš.

Najboljši rezultat med mladinci je postavil kajakaš Anže Urankar (KKK Ljubljana), drugi je bil Vid Kuder – Marušič (KKK Tacen), tretji pa Nejc Konda (KKK Nivo Celje). Med kanuisti je bil najuspešnejši Leon Breznik (KKK Tacen), drugi je bil Hrvat Ivan Tolić, tretji pa njegov rojak Mihovil Zonjić. Med mladinkami je najboljši čas postavila Neža Vrevc (KKK Tacen), drugo in tretje mesto pa sta si priveslali predstavnici Soških elektrarn Mia Medved in Eva Jeklin.

Na nekoliko krajši progi od Vikrč do Tacna so se pomerili tudi mlajši tekmovalci. V konkurenci starejših dečkov med kajakaši je zmagal Vid Oštrbenk (KKK Čatež), drugi je bil Lenart Burgar, tretji pa Matevž Matjašek (oba KKK Tacen). V konkurenci kanuistov med starejšimi dečki je tekmovanje na prvem mestu končal Jaka Bernat (KKK Tacen), drugi je bil Beno Kunst (KKK Čatež), tretji pa Juš Javornik (KK Simon). Med starejšimi deklicami je progo najhitreje preveslala Lea Novak (KKK Tacen), druga je bila Maša Račič (KKK Krško), tretja pa Hrvatica Maja Štimac. V konkurenci kajakašev med mlajšimi dečki je bil najhitrejši Jan Šušmel (KKK Soške elektrarne), drugi je bil Maks Alič (KK Simon), tretji pa Lan Tominc (KKK Nivo Celje). Najhitrejši kanuist med mlajšimi dečki je bil Nik Gerčer (KKK Ljubljana), drugi je bil Hrvat Jan Jurjec, tretji pa Maj Oštrbenk (KKK Čatež). Med mlajšimi deklicami je bila najhitrejša Zarja Colnar (KKK Tacen), druga je bila Eva Alina Hočevar (KK Simon), tretja pa Neja Vodopivec (KKK Soške elektrarne). V konkurenci dvojcev sta nastopila le Vid Oštrbenk in Beno Kunst (KKK Čatež).