Bohinj je obiskal predstavnik ECA ter preveril zmožnosti organizacije EP v maratonu leta 2015.

0
590

V soboto 8. 12. in nedeljo 9.12. smo gostili predsednika maraton komiteja pri ICF gospoda Jørna Cronberga. Kot tehnični delegat ECA si je prišel ogledati Bohinj in morebitno prizorišče evropskega prvenstva v maratonu leta 2015.

V dveh dneh si je ogledal prizorišče in spoznaval organizacijske zmožnosti Bohinja ter KKK Bohinj. Predstavili smo mu delovanje kluba in dosedanji razvoj maratona v Sloveniji.  Mrzlo in vetrovno vreme ter novo zapadli sneg niso onemogočili toplega vzdušja med sorodnimi dušami. Jørn Cronberg je bil navdušen nadd možnostmi, ki jih ponuja Bohinj, in nad spoznanjem, da gre za nov center, kjer se resno razvija kajakaški maraton.

V soboto popoldne je potekal izpit za mednarodne maraton sodnike in izpit je opravilo vseh pet kandidatov, ki so sedaj novi ICF maraton sodniki. Med opravljanjem izpitov je delegata pozdravil tudi župan občine Bohinj g. Franc Kramar.

Naslednji dan smo ga z žičnico peljali na Vogel, vreme in razgledi so bili zares lepi, pogledi na jezero in gore naokoli so g. Cronberga navdušili. Smučišče je obratovalo in je zelo lepo urejeno. Na čaj in prigrizek smo šli k nam domov, Nevenka je spekla domače pecivo. Ogledali smo si biatlonski center na Pokljuki. Imeli smo uradnega vodiča, da si je gost lahko ogledal vse. Še posebej fascinanten je bil ogled podzemeljskih podhodov in prostorov. Srečali smo se z vodstvom organizacijskega komiteja tekme svetovnega pokala, ki bo čez tri dni, in spoznali profesionalnost organizacije.

Zatem smo si ogledali Veslaški regatni center na Bledu. Po kosilu smo se sprehodili ob jezeru in za konec še po stari Radovljici. Na letališču smo srečali še predsednika KZS g. Žmavca, ki se je z gostom konkretno pogovoril o naših načrtih in možnostih.

Po moji oceni smo predstavitev naših možnosti in sposobnosti organiziranja EP maratona 2015 speljali zelo dobro.

Za sodelovanje se zahvaljujem sekretarju KZS g. Jakobu Marušiču, direktorju Turizma Bohinj g. Klemnu Langusu, organizatorju prireditev TD Bohinj Juretu Sodji, osebju Hotela Jezero in članu našega kluba Primožu Kristanu. Posebna zahvala gre županu Bohinja g.Francu Kramarju in predsedniku KZS g. Bojanu Žmavcu, ki sta prišla pozdravit g. Cronberga.

 

Več fotografij si lahko ogledate tukaj.

 

Stane Klemenc