Cankarjeva osma na Otoku

0
554

Leeds, 18. maja (STA) – Slovenska kajakašica Lučka Cankar je na drugi tekmi svetovnega pokala v spustu na klasični tekmi na reki Washburn v Yorkshiru osvojila osmo mesto in s tem ponovila uspeh s sprinterske preizkušnje v Nottinghamu. Zmagala je Čehinja Michala Strnadnova pred nedeljsko zmagovalko Francozinjo Nathalie Leclerc in Nemko Alexnadro Heidrich.


Na drugi tekmi se je slovenski odpravi na Otoku pridružil Jernej Korenjak. Slednji je tokrat tudi poskrbel za najboljšo moško uvrstitev, saj je bil med kajakaši 14. Junak uvodne tekme svetovnega pokala Nejc Žnidarčič (2. mesto) se je v klasiki slabše odrezal kot v sprintu in končal na 20. mestu. Preostala dva Slovenca Andrej Oglajner in Pavli Kuralt sta se uvrstila na 22. oziroma 29. mesto. V tej kategoriji je bil najboljši Čeh Kamil Mruzek, ki je slavil pred rojakom Alešem Marekom in Francozom Arnaudom Hyboisom, ki je tako ponovil dosežek iz Nottinghama.


Med dvojci sta se zmage veselila Francoza Cyril Leblond in David Silloto, drugo mesto sta osvojila Nemca Christian Andree in Patrick Driesch, tretje pa Čeha Marek Salek in Jan Riha. Najboljši kanuist na reki Washburn je bil izkušeni Italijan Vladi Panato, ki je zmagal že v nedeljo, preostali dve mesti na zmagovalnih stopničkah pa sta zasedla Hrvata Tomislav Hohnjec in Emil Milihram.


Spustaše naslednji preizkušnji svetovnega pokala čakata v soboto in nedeljo v irskem Castle Connellu. Prvi dan bo na sporedu sprint, drugi pa klasični spust. Slovenska ekipa bo na Irskem nastopila precej okrnjena, saj se v četrtek zaradi študijskih obveznosti v domovino vračata Žnidarčič in Kuralt.


Izidi:
– moški:
– K-1:
 1. Kamil Mruzek (Češ)                                  6:42,98
 2. Aleš Marek (Češ)                                      6:44,34
 3. Arnaud Hybois (Fra)                                 6:45,22
..
14. Jernej Korenjak (Slo)                               6:54,23
20. Nejc Žnidarčič (Slo)                                  6:59,43
22. Pavli Kuralt (Slo)                                      7:03,75
29. Andrej Oglajner (Slo)                               7:09,76


– C-1:
 1. Vladi Panato (Ita)                                     7:26,77
 2. Tomislav Hohnjec (Hrv)                             7:28,50
 3. Emil Milihram (Hrv)                                    7:30,25


– C-2:
 1. Cyril Leblond/David