Cankarjeva za las ob stopničke

0
540

Bovec, 30. maja (STA) – Slovenska kajakašica Lučka Cankar je na tekmi svetovnega pokala v spustu na reki Soči za las ostala brez stopničk, saj je tekmo v sprintu končala na četrtem mestu. Zmagala je Nemka Alexandra Heidrich pred Čehinjo Michalo Strnadovo in rojakinjo Sabine Fuesser. Od ostalih slovenskih tekmovalcev se je najbolj izkazal kanuist Borut Horvat, ki je bil sedmi. Kanuistični dvojec Blaž Oven/Jure Jaklič je bil 10., med kajakaši pa je Jernej Korenjak osvojil 16. mesto, Pavli Kuralt je bil 17., Nejc Žnidarčič 22., Gregor Brovinsky 42., Anže Šimenc 43., Lovro Leban pa 45.


Med kajakaši je sicer slavil Čeh Kamil Mružek, ki je tako ponovil sobotni uspeh, drugi je bil Italijan Robert Pontarollo, tretji pa Britanec Jonathan Schofield. Pri kanuistih je bil najboljši Italijan Vladi Panato pred Hrvatoma Tomislavom Hohnjecem in Tomislavom Lepanom, med dvojci pa sta na najvišjo stopničko stopila Francoza Frederic Momot in Michael Didier. Drugo mesto je pripadlo Slovakoma Štefanu Gregi in Janu Šuteku, tretje pa Hrvatoma Robertu Raušu in Mariu Pečku.


“Zelo sem zadovoljna z današnjim dosežkom, saj sem izenačila svojo doslej najboljšo uvrstitev v svetovnem pokalu. Na Soči se vedno dobro počutim in dosegam najboljše rezultate. Osvojila sem mesto za trenutno tremi najboljšimi kajakašicami na svetu, premagala pa sem tudi aktualno svetovno prvakinjo. Ob tem je razveseljivo tudi dejstvo, da je bil zaostanek za zmagovalko majhen,” je dejala edina slovenska spustašica Cankar.


“Po petem mestu na svetovnem prvenstvu v Garmisch-Partenkirchnu sem na uvodni tekmi svetovnega pokala pred domačim občinstvom vsekakor pričakoval več, a sem naredil preveč napak za boljši izkupiček. Boljšo uvrstitev sem zapravil že v prvi vožnji. Na tekmo me je prišlo spodbujat veliko navijačev iz Prekmurja, zato sem morda tudi podlegel tremi,” pa je svoj nastop ocenil Horvat.Izidi:
– ženske:
– K-1:
 1. Alexandra Heidrich (Nem)                                     3:48,31
 2. Michala Strnadova (Češ)                                       +   1,96
 3. Sabine Fuesser (Nem)                                                2,40
 4. Lučka Cankar (Slo)                                                     3,03
 5. Sabine Eichenberger (Švi)                                          5,48


– moški:
– K-1:
 1. Kamil Mružek (Češ)                                               3:26,95
 2. Robert Pontarollo (Ita)                                          +  0,66
 3. Jonathan Schofie