Trije Slovenci v deseterici na Soči

0
539

Bovec, 29. maja (STA) – Na brzicah Soče od Krede do Trnovega je potekala uvodna tekma letošnjega svetovnega pokala v spustu na divjih vodah, na
kateri so se v klasičnem spustu s prvimi uvrstitvami v deseterico po nekaj letih izkazali tudi trije slovenski kajakaši in kanuisti. Najboljša sta bila kanuist Borut Horvat in kajakašica Lučka Cankar, ki sta osvojila šesti mesti, kajakaš Jernej Korenjak pa je presenetil s sedmim mestom, kar je bila njegova prva uvrstitev v deseterico na tekmah svetovnega pokala.


Med kajakaši je zmagal Čeh Kamil Mružek pred Italijanom Robertom Pontarollom in Nemcem Florianom Wohlersom, med kajakašicami pa prav tako Čehinja Michala Strnadova pred Švicarko Sabine Eichenberger in Nemko Sabine Fuesser. V konkurenci kanuistov je slavil Hrvat Tomislav Hohnjec pred Italijanom Vladijem PAnatom in rojakom Tomislavom Lepanom, med dvojicami pa sta v kanuju slavila Slovaka Jaroslav Slučik in Vladimir Vala pred Nemcema Gregorjem Simonom in Thomasom Haasom ter Hrvatoma Robertom Raušem in Mariom Pečkom.


“Čeprav je bila za mnoge moja uvrstitev veliko presenečenje, pa sem sam po tihem računal na dober izid. Veliko sem treniral, zato sme vesel, da se mi je to obrestovalo,” je bil po tekmi zadovoljen Korenjak, zadovoljna pa sta bila tudi Cankarjeva in Horvat. Slednji je po tekmi dejal: “Dosegel sem tisto, kar sem pričakoval, v sami vožnji pa sem delal še nekaj napak. Vem, kje so še rezerve in to bom skušal do naslednjič opraviti.” V nedeljo je na Soči na sporedu še tekma v šprintu, od katere si Borut Horvat obeta še boljši dosežek.Izidi:
– moški:
– K-1:
 1. Kamil Mružek (Češ)                                9:36,32
 2. Robert Pontarollo (Ita)                          +   5,56
 3. Florian Wohlers (Nem)                                7,96
 4. Carlo Mercati (Ita)                                       8,19
 5. David Knebel (Češ)                                    12,59
..
 7. Jernej Korenjak (Slo)                                 14,37
22. Pavli Kuralt (Slo)                                       31,96
24. Nejc Žnidarčič (Slo)                                   35,16
38. Gregor Brovinsky (Slo)                           1:01,86
44. Lovro Leban (Slo)                                  1:15,79
47. Anže Šimenc (Slo)                   &nb