Celje je gostilo slovenski pokal v slalomu za mlajše kategorije.

0
536

Celjski kajakaški center je gostil slalomsko tekmovanje, na katerem so se pomerili najmlajši tekmovalci. Na slovenskem pokalu v slalomu so se merili tekmovalci v kategorijah mladincev, mlajših mladincev, starejših ter mlajših dečkov in deklic, tekmovali pa so tudi cicibani in cicibanke.

V konkurenci mladincev so med kajakaši prevladovali tekmovalci domačega kluba. Zmagal je Martin Srabotnik, pred Vidom in Teom Karnerjem. Tudi med kanuisti je bil najboljši mladinec član celjskega kluba Blaž Zupan. Drugo in tretje mesto sta si priveslala Hrvata Ivan Tolić in Antonio Marinić. Med kajakašicami so se na zmagovalne stopničke uvrstile tekmovalke KKK Soške Elektrarne Urška Šuligoj, Beti Medved in Živa Kavs. Med dvojci sta v konkurenci mlajših mladincev tekmovala le Aljaž Makovec in Jakob Jež.

V konkurenci starejših dečkov je med kajakaši zmagal Urh Turnšek (KKK Nivo Celje), pred Tinetom Kanclerjem (KK SE) in klubskim kolegom Nejcem Kraljem. V isti starostni skupini je med kanuisti zmagal Grega Kljun (KK Simon), drugi je bil Tine Kancler, tretji pa Urh Turnšek. Najboljša kajakašica je bila Lea Novak iz KKK Tacen, druga je bila Nika Teršek (KKK Nivo Celje), tretja pa Eva Jeklin (KK SE). V kategoriji dvojcev sta Božič in Kancler premagala dvojico Jug – Maglica (vsi KK SE).

Najboljši kajakaš v kategoriji mlajših dečkov je bil Domen Višnar (KKK Nivo Celje), drugi je bil Vid Oštrbenk (KKK Čatež), tretji pa Lan Tominc (KKK Nivo Celje). Med kanuisti je zmagal Jaka Bernat (KKK Tacen), drugi je bil Vid Oštrbenk, tretji pa Štefan Božič (KK SE). Med kajakašicami je bila najboljša Eva Alina Hočevar (KK Simon), druga je bila Živa Brglez (BD Steklarna Hrastnik), tretja pa Špela Krivic (KK Simon). Slednja je skupaj z Evo Alino Hočevar nastopila tudi v kategoriji dvojcev, kjer sta dekleti zaostali le za dvojcema Tominc – Ločnikar (KKK Nivo Celje) in Kunst – Oštrbenk (KKK Čatež).

Najboljši kajakaš med cicibani je bil Jan Ločnikar (KKK Nivo Celje), drugi je bil njegov klubski kolega Lovro petek, tretji pa Lenart Lapornik (KKK Tacen). Med cicibankami je bila najboljša Zarja Colnar (KKK Tacen), druga je bila Helena Domanjko (KKK Ljubljana), tretja pa Lea Volk (KKK Čatež).