Mladi sprinterji so med prvomajskimi počitnicami trenirali v Bohinju.

0
227

Mladinska državna reprezentanca mirnih vod je izkoristila prvomajske počitnice za petdnevne priprave, na katerih so se jim pridružili tudi “”mladi upi”” (skupina perspektivnih tekmovalcev, starih od 13 do 15 let) iz Žusterne, Mosta na Soči in Bohinja.

Seveda so na vseh aktivnostih sodelovali tudi ostali mladi kajakaši iz domačega Kajak kanu kluba Bohinj. Treninge sta vodila Jernej Župančič Regent in Fredi Apollonio.

Reprezentanti, od katerih je sicer manjkal Patrik Toš (K1 200 m), so se po napornem tednu izbirnih tekem spet posvetili bazičnemu treningu in sproti opravili tudi test OBLA na Bledu. Velika količina aerobnega treninga na vodi, treninga za moč na suhem, skike in tek so krojili dolge dneve v bohinjski dolini.

Mladi upi so imeli nekoliko prijaznejši program, predvsem so delali na tehniki osnovnega zavesljaja v čolnu, preizkušali dvojce ter zadnji dan za nekaj kilometrov prestavili mejo svojega najdaljšega treninga veslanja doslej. Pri mladih je bil cilj predvsem ponuditi jim možnost treninga ob boku naših najboljših mladincev, da bi tako začutili kako bo izgledal  njihov trening čez nekaj let in se s posnemanjem česa naučili že danes!

Utrinke s priprav najdete v fotogaleriji.