Celjski kajakaši na stopničkah tekme Olimpijski upi.

0
551

V čeških Roudnicah nad Labem ta konec tedna poteka mednarodna slalomska tekma za mlade divjevodaše, imenovana Olimpijski upi. Uvodni dan preizkušenj so se z uvrstitvami med najboljše tri izkazali predstavniki celjskega kluba Jan Ločnikar, Zala Zanoškar in Lan Tominc.

Jan Ločnikar je bil najuspešnejši kajakaš tekme v kategoriji do 16 let in se tako veselil zmage v konkurenci vrstnikov iz sedmih držav. Na zmagovalnih stopničkah sta se mu pridružila še Poljak Michal Ciaglo in Slovak Maxime Derydt. V isti konkurenci je bil Urban Gajšek osmi, Aljaž Marolt deseti, Rok Bezeljak pa 28.

Med kajakaši so 18 let je na zmagovalne stopničke priveslal še en član celjskega kluba Lan Tominc, ki pa je premoč priznal Slovaku Matušu Štefanu in Poljaku Piotru Prusaku.

Za uvrstitev med najboljšo trojico pa je poskrbela še kajakašica Zala Zanoškar, ki je bila med tekmovalkami do 18 let tretja. Prvo in drugo mesto sta osvojili Poljakinji Zuzanna Kulig in Zuzanna Cecurska.

Zelo blizu zmagovalnim stopničkam je bila Helena Domajnko, ki je bila med kajakašicami do 16 let četrta. Zmagala je Slovakinja Ivana Chlebova, druga je bila Poljakinja Dominika Brzeska, tretja pa Čehinja Ivana Kloboučkova. Sara Belingar se je v tej kategoriji uvrstila na deseto mesto, Daša Grešak pa je bila dvanajsta.

Med kanuisti do 18 let je Maj Oštrbenk priveslal do osmega mesta. Zmagal je Čeh Daniel Urban, drugi je bil Poljak Szymon Nowobilski, tretji pa Slovak Juraj Mraz. Med kanuisti do 16 let je Martin Gale zasedel šesto mesto. Na prva tri mesta so se uvrstili Čehi Michal Urban, Karel Rašner in Martin Kratochvil.

 

 

 

Foto: USD Roudnice nad Labem Facebook stran