Mednarodna udeležba na 13. ljubljanskem kajakaškem maratonu

0
499

Ljubljanica je danes gostila 13. mednarodni kajakaški maraton, ki je privabil udeležence iz Slovenije, Avstrije, Madžarske, Srbije in Hrvaške. Tekmovalci in tekmovalke so se podali na 23 kilometrov dolgo pot od Vrhnike do Ljubljane, oziroma na 12-kilometrsko preizkušnjo od Podpeči iz Ljubljane.

V mladinski konkurenci kanuistov je najhitreje razdaljo med Vrhniko in Ljubljano preveslal Nejc Gradišek, drugi je bil Mark Šteblaj, tretji pa Žiga Klun. Med kajakaši v mladinski konkurenci je zmagal Madžar Raul Nagy, drugi je bil Urban Novak, tretji pa še en Madžar Gabor Miklosa. Lenart Stanovnik je zasedel četrto mesto, Matevž Kampjut pa peto. V mladinski konkurenci kajakašic so prva tri mesta zasedle Madžarke Liza Haiszer, Zsofia Tillmann in Lili Kiss, nato pa so se za njimi zvrstile Ana Šteblaj, Živa Jančar in Sara Globokar.

V moški članski konkurenci je23 kilometrov najhitreje preveslal Avstrijec Marcel Bloder, drugi je bil Srb Marko Marjanović, tretje mesto pa je zasedel član bohinjskega kluba Darko Logar. Četrti je bil Ulan Valant,peti pa Matic Firm. Med kajakašicami se je na najdaljšo razdaljo podala Eva Ferjan.

Na krajši razdalji so tekmovali veterani in veteranke, kajakaši in kajakašice v kategoriji do 14 let ter predstavniki v veslanju stoje. Pri slednjih je med ženskami slavila Natalija Fon Boštjančič, pri moških pa Vid Oštrbenk.

V veteranski kategoriji kajakašev je zmagal Matjaž Avšič, pred Jožetom Hafnerjem in Borisom Irtom, v veteranski kategoriji rekreativcev pa so prva tri mesta zasedli Janez Borstner, Aleksander Raduha in Stojan Volk. Med ženskami je zmagala Maruša Nolimal, pred Avstrijko Astrid Zehergruber in Urško Pintar.

Med kajakaši do 14 let sta prvi mesti zasedla Madžara Akos Kerner in ZsomborTakacs, tretji pa je bil Srb Luka Veizović. Najboljši Slovenec je bil Klemen Breznik na četrtem mestu, Maks Žnidaršič je bil sedmi, Sergej Nadaždin pa osmi.

 

 

 

Rezultati: www.kajak-zveza.si/moduli/rezultati/files/13mednarodnikajakaškimaratonLjubljanica2019_t6r2.pdf