Uspešen dan v Celovcu.

0
252

Kot je to že običaj v prvih oktobrskih dneh, je Celovec gostil mednarodno slalomsko tekmovanje, ki se ga je udeležilo kar nekaj slovenskih predstavnikov. Ti so zbrali 16 uvrstitev med prvo trojico.

Eva Alina Hočevar je zmagala med mladinkami tako v kajaku kot v kanuju. V kanuju je za njo zaostala Hrvatica Katja Bengeri, ki je bila v kajaku tretja, med omenjeni tekmovalki pa se je v kajaku vrnila še drugouvrščena Avstrijka Antonia Oschmautz. Med deseterico kajakašic smo imeli še dve slovenski predstavnici. Zara Halec Makovec je bila šesta, Neža Jan Stupica pa sedma.

V mladinski konkurenci kanuistov je zmagal Nejc Polenčič, drugi je bil Juš Javornik, tretji pa Hrvat Roko Bengeri. Vid Polenčič je zasedel sedmo mesto, Adam Križaj je bil osmi, Tit Šenk deveti, Žiga Lin Hočevar pa deseti.

Med kajakaši je bil najboljši mladinec Ulan Valant, ki je zmagal pred Lenartom Burgarjem in Madžarom Koppanyjem Raczom. Med deseterico najboljših izmed Slovencev najdemo še Erazma Šavlija, ki je bil četrti, in Andraža Pavšiča, ki je bil šesti.

V članski konkurenci je v kanuju Lea Novak zaostala za Avstrijko, dobitnico kolajne z letošnjega članskega svetovnega prvenstva, Nadine Weratschnig. Novakova je nastopila tudi v kajaku in bila tretja, pred njo sta se uvrstili Italijanka Enrica Giacomello in Nemka Janet Steinbrenner. V moški konkurenci kajakašev je bil Marko Petek četrti. Zmagal je Avstrijec Felix Oschmautz, drugi je bil njegov rojak Mario Leitner, tretji pa Šved Max Karlsson.

Na progo so se podali tudi mlajši tekmovalci in tekmovalke, v konkurenci dečkov in deklic. Med kanuistkami je bila Asja Jug druga, Sara Globokar pa tretja. Premagala ju je Italijanka Lea Bertoncelli. Globokarjeva in Jugova sta nastopili tudi v kajaku, kjer sta bili prva in druga, tretja pa je bila Brina Zupan. Neja Velišček je med kajakašicami priveslala do petega mesta, Ula Skok je bila šesta, Ema Lampič sedma, Lea Senica pa deveta. Med kanuisti je zmagal Žiga Lin Hočevar, drugi je bil Italijan Luca Rizzieri, tretji pa Andrej Jeklin. V kajaku je na tretje mesto priveslal Rene Jeklin. Zmagal je Avstrijec Simon Zeitlhofer, drugi pa je bil Italijan Gabriele Grimandi. Med četrtim in desetim mestom so se zvrstili še Atej Zobec Urbančič, Anže Marinko, Domen Bregar, Tjaš Til Kupsch, Matej Madon, Žiga Lin Hočevar in Matic Ličen.

Foto: Kanu klub Simon