Zala Zanoškar prva, Helena Domajnko druga v Roudnicah.

0
638

Na Češkem, natančneje na progi v Roudnicah nad Labem, je ta vikend potekalo slalomsko tekmovanje Olimpijski upi. Včeraj so na zmagovalnem odru stali trije predstavniki celjskega kluba, danes pa sta se na zmagovalni oder povzpeli dve Slovenki. Še drugi dan zapored je kolajno osvojila Zala Zanoškar, na zmagovalnih stopničkah pa je bila tokrat še Helena Domajnko.

Celjska kajakašica Zala Zanoškar je s progo na Češkem opravila najbolje izmed vseh tekmovalk v kategoriji do 18 let in se tako veselila zmage, po sobotnem tretjem mestu. Drugo mesto si je priveslala Poljakinja Zuzanna Kulig, tretje pa njena rojakinja Anastasia Zywicka.

Tudi med kajakašicami do 16 let smo imeli na zmagovalnih stopničkah svojo predstavnico. Drugo mesto je namreč pripadlo Heleni Domajnko, od katere je bila hitrejša le Slovakinja Ivana Chlebova. Tretje mesto je osvojila Poljakinja Dominika Danek, Sara Belingar pa je bila četrta. V tej kategoriji je veslala še Daša Grešak in se uvrstila na 15. mesto.

V konkurenci kanuistov do 18 let je Maj Oštrbenk priveslal na sedmo mesto. Zmagal je Čeh Adam Gurtler, drugi in tretji pa sta bila Slovaka Juraj Mraz in Juraj Dieška. Med kanuisti do 16 let Martin Gale tako kot v soboto tudi nedeljsko preizkušnjo končal na šestem mestu. Zmagal je Poljak Maciej Bartos, drugi je bil Čeh Martin Kratochvil, tretji pa Čeh Michal Urban.

Med kajakaši do 18 let je tik za najboljšo trojico tekmo sklenil Lan Tominc, ki je bil četrti. Zmagal je Slovak Matuš Štefan, pred Poljakom Tadeuszom Kuchno in Slovakom Matejem Blaščikom. V konkurenci kajakašev do 16 let je za najboljši slovenski rezultat poskrbel Urban Gajšek, ki je bil sedmi. Aljaž Marolt je zasedel 14. mesto, Jan Ločnikar, ki je v soboto zmagal, pa je tokrat tekmo z 52 kazenskimi sekundami zaključil kot 18.

 

 

Foto: USD Roudnice nad Labem Facebook stran