Na Češkem med najboljšimi tudi slovenski divjevodaši.

0
467

Na Češkem je potekal 17. tradicionalni krumlovski kajakaški maraton, ki je privabil udeležence iz 24 držav, tudi Slovenije. V članski konkurenci kajakašev je Simon Oven zasedel tretje mesto, med mladinci je bil najboljši slovenski kajakaš Urban Novak, med mladinkami je zmagala kajakašica Ana Šteblaj, Nejc Gradišek in Martin Gale pa sta bila tretja v konkurenci kanuističnih dvojcev.

Udeleženci so se podali na 37 kilometrov dolgo progo, kjer so najhitreje veslali tisti v kajakaških dvojcih. V tej kategoriji nismo imeli svojih predstavnikov, so pa bili uspešni naši kajakaši. Simon Oven je namreč v članski konkurenci zasedel tretje mesto, v absolutni razvrstitvi pa je bil 14. Pred njim sta v cilj priveslala avstrijski kajakaš Tim Frait in Nemec Tobi Kroener. V isti konkurenci je bil Anže Urankar sedmi (absolutno 24.), Maks Frančeškin pa osmi (absolutno 25.).

Odlično je veslal mladinec Urban Novak, ki je bil nepremagljiv v svoji starostni kategoriji, visoko pa je bil tudi v absolutni razvrstitvi, saj je zasedel 16. mesto. Na odru za zmagovalce sta se mu pridružila Čeha Filip Novak in Vojtech Matejiček. Lenart Stanovnik je bil med mladinci šesti, Tjaš Til Kupsch 15., Matevž Kampjut 16., Blaž Mihelič 29., Gašper Vinkovič 30., Igor Suvorov pa 31.

Za zmago med kajakašicami v kategoriji mladink je poskrbela tudi članica Kajak kanu kluba Ljubljana Ana Šteblaj, ki sta se ji najbolj uspeli približati češki tekmovalki Kristina Novosadova in Hana Kolihova.

Med najboljše tri sta se uvrstila še Nejc Gradišek in Martin Gale, ki sta zasedla tretje mesto med kanuističnimi dvojci. Pred slovenskima predstavnikoma sta bili češki navezi Filip Jelinek – Daniel Suchanek in Petr Šmakal – František Salaj.

Svojega predstavnika smo imeli še v mladinski konkurenci kanuistov, kjer je Mark Šteblaj osvojil osmo mesto. Zmagal je Čeh Matouš Beier, pred rojakom Matejem Vanekom in Hrvatom Maksom Smadilom.

 

Foto: Aleš Berka/Facebook stran Krumlovsky vodacky maraton