Domača kajakaška sezona 2024 se je začela

0
127

S slalomsko tekmo v kanalu z mirno vodo v Kajakaškem centru Tacen se je začela domača kajakaška sezona 2024. Na uvodni domači tekmi sezone je za dvojno zmago poskrbel Žiga Lin Hočevar, ki je bil najboljši med mladinci tako v kajaku kot kanuju.

Tradicionalne slalomske tekme v kanalu ob kajakaškem poligonu na Savi so se večinoma udeležili mlajši tekmovalci in tekmovalke, je pa bilo na startu nekaj naših članskih reprezentantov in reprezentantk. V konkurenci kajakašic članic se je zmage veselila Ajda Novak. Zmaga je bila izjemno tesna, saj je Lea Novak na drugem mestu zaostala za pičli dve stotinki sekunde. Na tretjem mestu je tekmo končala Hrvatica Katja Bengeri, ki je zaostala za dve sekundi.

Lea Novak je bila druga še med kanuistkami, kjer je bila od nje hitrejša Eva Alina Hočevar. Slednja je reprezentančno kolegico prehitela za dobri dve sekundi in pol. Na tretje mesto je priveslala še tretja kanuistična reprezentantka Alja Kozorog.

Moška kanuistična preizkušnja je pripadla Jušu Javorniku, za njim pa sta se zvrstila Nejc Polenčič in Adam Križaj. Polenčič, ki je lani osvojil kolajno na svetovnem prvenstvu za mlajše člane, je za Javornikom zaostal za dve sekundi, Križaj na tretjem mestu pa je bil počasnejši skoraj osem sekund.

V kajaku je med člani najboljši čas dosegel Lan Tominc, dve sekundi in 21 stotink je za njim zaostal Solkanec Tine Kancler, ki je bil drugi, tretje mesto pa je pripadlo še enemu celjskemu kajakašu Janu Ločnikarju.

V mladinski konkurenci je zmagi v kajaku in kanuju dosegel Žiga Lin Hočevar. Še posebej je zablestel v kanuju, saj je bil od tekmecev hitrejši za enajst sekund. V kanuju je bil drugi Andrej Jeklin, tretji pa Kanadčan Daniel Perry. V kajaku je bil drugi predstavnik hrastniškega kluba Tin Kos, na tretje mesto pa se je uvrstil Atej Zobec Urbančič. V konkurenci mladink je bila v kajaku najboljša Ema Lampič, na drugo mesto je priveslala Sara Globokar, na tretje pa Lea Senica. Med kanuistkami sta bili tokrat na startu le dve tekmovalki. Tudi tu je bila najboljša Ema Lampič, druga pa je bila Lea Senica.

Na progo so se podale tudi mlajše tekmovalke in tekmovalci. Med starejšimi dečki so prva tri mesta osvojili Aljaž Grzin, Lucijan Požleb in Benjamin Vretič, med mlajšimi dečki pa Jakob Škander, Maksimilijan Kuralt in Tom Julian Kupsch. Med kajakašicami je bila med starejšimi deklicami najhitrejša Tia Volk, druga je bila Hrvatica Tia Ivce, tretja pa Lili Pinterič, med mlajšimi deklicami pa so prva tri mesta osvojile Aleša vrečič, Nola Kauzer in Ariel Šadl. Aljaž Grzin je med starejšimi dečki zmagi med kajakaši dodal še prvo mesto med kanuisti. Drugi je bil Mark Špilek, tretji pa Matic Škoda. Tia Volk, Taira Smonkar in Lili Pinterič so bile najboljše v kanuju med starejšimi deklicami, v kanuju med mlajšimi dečki pa je bil tokrat na startu le Urban Plestenjak.

Rezultati: http://www.timing-mojstrana.com/16-3-2024-tacen-otvoritev2024/