Tjaš Til Kupsch zmagal na uvodni spustaški tekmi sezone

0
111

Otvoritveni dan sezone na Savi je bil dopoldne namenjen slalomskim preizkušnjam, popoldne pa je bila na sporedu še spustaška tekma med Medvodami in ciljem pri Kajak kanu klubu Tacen. Zmagovalec v konkurenci kajakašev je bil Tjaš Til Kupsch.

Tradicionalno otvoritveno tekmo so imeli na Savi tudi spustaši, ki so tekmovali med Medvodami in ciljem nad znamenito tacensko zapornico. V članski konkurenci kajakašev je bila najboljši Tjaš Til Kupsch, ki je do cilja potreboval 15 minut, 21 sekund in 43 stotink. Slabih 19 sekund počasnejši je bil njegov klubski kolega Blaž Mihelič, ki se je uvrstil na drugo mesto. Tretje mesto je osvojil Matija Preskar.

Med člani je v kanuju najboljši čas postavil Blaž Cof, drugo in tretje mesto pa sta si priveslala Hrvata Janko Presečki in Tomislav Hohnjec. V konkurenci dvojcev sta Nejc Gradišek in Martin Gale veslala dobrih osem sekund hitreje od Eneja Grma in Gašperja Vinkoviča, med kajakašicami pa je Lea Novak zmagala pred Živo Jančar.

V konkurenci mladincev je bil najhitrejši kanadski kajakaš Daniel Parry, drugi je bil Maj Pajk, tretji pa Domen Bregar. V mladinskem kanuju je Aljaž Golob v cilj prišel 23 sekund pred drugouvrščenim Gabrom Ferlincem, tretji pa je bil Hrvat Petar Habek. Med mladinkami je bila najhitrejša Hana Bedrnjak, za njo sta se zvrstili Špela Marinko in Alma Medjugorac Menendez.

V Medvodah so startali tudi veterani, kjer so prva tri mesta osvojili Hrvat Željko Petrič, Matjaž Avšič in Đorđe Mihajlović.

Na nekoliko krajši progi – med Vikrčami in KKK Tacnom – so nastopili mlajši tekmovalci in tekmovalke. Med starejšimi dečki je zmagal Aljaž Grzin, drugi je bil Lucijam Požlep, tretji pa Luka Pajk. Grzin in Požlep sta bila na prvih dveh mestih tudi v slalomski preizkušnji. Med mlajšimi dečki so bili najhitrejši trije Aljaž Kodre, Jakob Škander in Maks Kuralt, med starejšimi deklicami Hana Valjak s Hrvaške ter čateški predstavnici Tia Vovk in Taira Smonkar, med mlajšimi deklicami pa Aleša Verčič, Ariel Šadl in Hrvatica Leona Habek. V konkurenci cicibank je bila najboljša Eva Debeljak, druga je bila Zala Kavčnik, tretja pa Burja Kodre. Najboljši ciciban je bil Noah Šadl, drugo mesto je osvojil Vasja Gaube, tretje pa Fran Grasselli.

Rezultati: http://www.timing-mojstrana.com/16-3-2024-tacen-otvoritev2024/