DP v sprintu na mirnih vodah bo potekalo v soboto in nedeljo na Bledu.

0
323

Sprinterje na mirnih vodah v soboto in nedeljo na Bledu čakajo pomembne preizkušnje. Na Blejskem jezeru bo namreč potekalo državno prvenstvo v sprintu na mirnih vodah za člane, hkrati pa tudi izbirne tekme za sestavo reprezentance. Divjevodaši se bodo ta konec tedna mudili na Kolpi, kjer bosta v soboto in nedeljo potekali slalomski tekmi, v petek pa tekma v sprintu na divjih vodah.

Tako kot lani bodo tudi letos sprinterji na mirnih vodah mesta v reprezentanci lovili zadnji aprilski vikend na Bledu. Prve večje mednarodne tekme sprinterje namreč čakajo že maja, ko se bo začela serija tekem za svetovni pokal, ki bo sprinterje letos vodila v portugalski Montemor-o-Velho, Szeged in Beograd. Julija člane čaka evropsko prvenstvo v bolgarskem Plovdivu, avgusta pa še vrhunec s svetovnim prvenstvom v čeških Račicah. Evropsko prvenstvo za mladince in mlajše člane bo junija v Beogradu, svetovno prvenstvo v teh starostnih kategorijah pa julija v romunskem Pitestiju.

Državno prvenstvo v sprintu bo potekalo dva dni. V soboto bodo na sporedu preizkušnje kajakašic na 500 in 1000 metrov, kajakašev na 1000 metrov ter kvalifikacije kajakašev na 500 metrov, v nedeljo pa finala kajakašev na 500 metrov, tekmovanja na 200-metrski razdalji tako za ženske kot moške ter ob koncu še tekmovanje na 5000 metrov.

Več podrobnosti je na voljo v razpisu: www.kajak-zveza.si/moduli/razpisi/files/Razpis_DP_Bled_2017_mN9s.pdf

Tekmovali bodo tudi spustaši in slalomisti na divjih vodah, in sicer na Kolpi. V petek bo v Osilnici tekmovanje v sprintu na divjih vodah, z začetkom ob 16. uri, v soboto se bodo na Kolpo podali slalomisti na divjih vodah, ki bodo tekmovali na 7. memorialu Dražena Veselka, v nedeljo pa še na eni slalomski tekmi – pokalu Petra Klepca. Obe slalomski tekmi se bosta začeli ob 10. uri.

RAZPIS, tekmovanje v sprintu na divjih vodah: www.kajak-zveza.si/moduli/razpisi/files/2017_Raspis_Kupa_SPRINT_28.04__Haix.pdf

RAZPIS, 7. memorial Dražena Veselka: www.kajak-zveza.si/moduli/razpisi/files/2017_Kupa_slalom_29.04__gAvd.pdf

RAZPIS, pokal Petra Klepca: www.kajak-zveza.si/moduli/razpisi/files/2017_Kupa_slalom_30.04__KM3d.pdf