Na Vrbasu zmagi za Nejca Žnidarčiča in Evo Alino Hočevar.

0
576

S tekmo evropskega pokala v sprintu na divjih vodah se je v Banjaluki zaključil spustaški tekmovalni vikend. Po uspešnem sobotnem nastopu v klasičnem spustu, so tudi v nedeljo Slovenci na Vrbasu upravičili vlogo favoritov. V sprintu sta do zmage priveslala Nejc Žnidarčič in kajakašica Eva Alina Hočevar, Anže Urankar ter Maks Frančeškin in Simon Hočevar so osvojili drugi mesti, Simon Oven pa je bil med kajakaši tretji.

Na prizorišču, ki je lansko leto gostilo svetovno prvenstvo v spustu na divjih vodah, so se slovenski tekmovalci izkazali tudi na tekmi evropskega pokala v sprintu na divjih vodah. Nejc Žnidarčič je v Banjaluki upravičil vlogo favorita med kajakaši in slavil s prednostjo 77 stotink sekunde pred Anžetom Urankarjem, na tretje mesto pa je priveslal zmagovalec sobotne preizkušnje v klasičnem spustu Simon Oven. Vsi trije slovenski kajakaši so bili na stopničkah tudi včeraj.

»Z zmago sem kar zadovoljen. Vreme je bilo slabo, saj je bilo zelo mrzlo, tako da se je bilo treba za to tekmo kar dobro motivirati. Prvi tek je bil nekakšno ogrevanje, zagotovil sem si neposredno uvrstitev v finale, kjer mi je uspela dobra vožnja. Danes je bilo potrebne tudi nekaj sreče. Voda je bila zelo visoka in pogoji so bili zelo spremenljivi. Zadovoljen sem s celim vikendom, tudi z včerajšnjim drugim mestom v klasiki, ki je bilo realno. Simon je res zelo dober v klasiki. Zelo sem vesel za celo ekipo, ker bomo letos zelo močni v sprintu in klasiki. Do evropskega prvenstva imamo še tri tedne. Vsi bomo poskušali priti še v boljšo formo, tako da mislim, da bomo med glavnimi favoriti v obeh disciplinah,« je povedal Nejc Žnidarčič.

Med deseterico najboljših so sprintersko preizkušnjo končali še Maks Frančeškin, ki je bil četrti, Vid Debeljak kot peti in Tim Novak, ki je bil šesti.

Do zmage je priveslala tudi mlada kajakašica Eva Alina Hočevar, ki je še v soboto v Solkanu tekmovala na izbirni tekmi za sestavo slovenske mladinske reprezentance v slalomu na divjih vodah. Tri sekunde in pol je za njo zaostala Finka Lisa Maenpaa, tretja pa je bila Madžarka Sara Seprenyi.

Za drugo kolajno družine Hočevar je poskrbel Simon Hočevar, ki je skupaj z Maksom Frančeškinom med dvojci zasedel drugo mesto. Najhitrejša sta bila Hrvata Luka Obadić in Ivan Tolić, tretje mesto pa sta osvojila Srba Pavle Zdravković in Ognjen Dimitrijević.

Med kanuisti je bil Simon Hočevar peti, Luka Žganjar pa šesti. Zmagal je Hrvat Luka Obadić, pred rojakoma Igorjem Gojićem in Tomislavom Lepanom.